Rasmus Paludan med direkte besked til præsident Erdogan

27/1/23 11:55

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Med koranafbrændingen i Stockholm gjorde Rasmus Paludan Tyrkiet vrede – hvilket afbrød NATO-forhandlingerne med Sverige.

Sveriges fælles NATO-ansøgning hænger tungt i luften.

Fra tyrkisk side har raseriet primært været rettet mod Sverige, siden flere aktioner gjorde tyrkerne vrede, og møder mellem Sverige og Finland anses ifølge landets udenrigsminister som "meningsløse".

Dråben var, da den danske provokatør Rasmus Paludan, der også har svensk statsborgerskab, satte ild til en koran uden for den tyrkiske ambassade i Stockholm.

"Skal lære ham om ytringsfrihed"

I et interview med Aftonbladet meddeler Rasmus Paludan nu, at provokationerne ikke stopper.

I løbet af fredagen har han tænkt sig at brænde tre koraner af i København. En i en moské, en ved den russiske ambassade og så en ved den tyrkiske.

Her i Danmark har Paludan ikke brug for en tilladelse, men skal underrette myndighederne 24 timer før en handling udføres.

Og afbrændingen af ​​koraner på den tyrkiske ambassade i København bliver ikke den sidste, lover Paludan.

"Jeg vil meddele, at det er Erdogans skyld. Nu hvor han ikke vil lukke Sverige ind i NATO, er jeg nødt til at lære ham om ytringsfrihed, indtil han gør det," siger Rasmus Paludan.

Hver fredag ​​klokken 14 har Rasmus Paludan tænkt sig at udføre koranafbrændingen.

"Som jeg ser det, er Erdogan en løgner, og det er hans skyld, at det er nødvendigt at brænde en koran for at lære ham, hvordan ytringsfriheden fungerer. Når han siger, at det er en andens skyld, ved han ikke, hvordan kausalitet fungerer," udtaler Rasmus Paludan.

Rasmus Paludan sagde onsdag, at han var for og håbede på, at Sverige bliver optaget i NATO, noget han står fast ved.

Nu hævder han, at det er præsident Erdogan selv, der kan bestemme, hvor længe korankampagnen skal vare.