Rasmus Paludan skabte store uroligheder: Flere såret af skud

18/4/22 05:24

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Rasmus Paludan skabte i flere svenske byer store uroligheder.

I går, søndag, forventedes Rasmus Paludan at afholde demonstrationer i Norrköping og Linköping - uden tilladelse. I påskeweekenden havde han arrangeret koranafbrænding, hvilket har ført til vold i flere byer.

I Navestad i Norrköping var der ifølge politiet samlet 150 mennesker. Om eftermiddagen eskalerede situationen og lige før klokken 18 meldte mediet NT, at tre personer var blevet ramt af skud fra politiet. En mand var blevet skudt i benet. Det skriver svenske Expressen.

"Det var seks-otte politifolk, der kom bærende på ham. De råbte "mand skudt i benet" til ambulancepersonalet. Den kvæstede mand skreg af smerte og blev derefter kørt væk med ambulance," fortæller Expressens fotograf.

Politiet meddelte senere, at de tre sårede var blevet ramt af rikochetter efter advarselsskud. De tre sårede er anholdt mistænkt for kriminalitet.

Volden fandt også sted i Skäggetorp i Linköping søndag. Man mener at omkring 200 mennesker var samlet, og der var ifølge politiet sket både stenkast og bilbrande, og i tumulten skulle en politibetjent være kommet lettere til skade.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

I alt 26 personer er blevet anholdt efter søndagens tumult, 18 blev anholdt i Linköping, og otte personer blev ifølge politiet anholdt i Norrköping. 

Ti personer siges at være blevet såret under urolighederne, meddeler Region Östergötland ifølge NT, men ingen skal være livstruende såret.

Rasmus Paludan havde ikke fået nogen tilladelse til demonstrationerne og klokken 16.30 meddelte han på sit partis Facebook-side, at han havde besluttet at "aflyse dagens demonstrationer".

"Det er primært unge, der deltog i urolighederne. Det er primært lokalt forankrede unge, der deltog i dagens tumult," sagde politimester Mikael Backman til Ekot.

"Det er ekstremt deprimerende, og man kan undre sig over, hvad grundårsagen er. Den person, der skulle have haft mødet, er her ikke, og alligevel bliver vi mødt af de her reaktioner," sagde polititalsmand Johnny Gustafsson.