Rasmus Salling og Axel Lundorff blev vindere af regionsmesterskabet for Smede i 2018

Af: Kasper

|

01/10/2018

Nyheder
Axel Lundorff (t.v) og Rasmus Salling - vindere af regionsmesterskabet for Smede i 2018 (fotograf: Ulrik Burhøj Jepsen).
6 talentfulde unge dystede om 2 pladser til DM i Skills, der i 2019 finder sted i Næstved den 4. til 6. april.

Lige nu læser andre også

Og vinderne, Rasmus Salling fra College360 og Axel Lundorff fra Tradium, har nu fået muligheden for ikke blot at gå videre til DM, men også en chance for at komme med til VM i Skills, der næste år afholdes i Kazan, Rusland, hvis en af dem vel og mærke vinder DM titlen.

Der er derfor meget på spil for eleverne, og det kunne tydligt ses på koncentrationsniveaet, der igennem hele konkurrencen var højt, for det betyder noget at deltage i konkurrencen. 

-Folk bliver overrasket over hvor stort Skills er. Vores tidligere vinder af DM, Svend Borup Christophersen, har for eksempel prøvet at blive genkendt på gade og det er jo lidt vildt, forklarer Morten Drachmann, der er overlærer på metaluddannelserne og fortsætter:

-Det er jo en helt anden branche, end da jeg blev udlært. I dag skal de unge jo have styr på en masse IT teknisk, og den romantiske forestilling man har om smeden ved jernbolten, holder ikke helt længere. Det vil vi gerne vise, så fx kommende elever kan vælge uddannelse på et korrekt grundlag, fortæller Morten.

Netop Svend var da også tilstede, da vinderne skulle findes og han har også været forbi, under selve afviklingen af konkurrencen.

Mesterskabet udvikler også faglærerne

Under regionsmesterskabet havde eleverne deres faglærer med, som udover at yde støtte også kunne få faglig sparring lærerne indbyrdes imellem og input til deres undervisning. Det var blandt andet arrangeret ved, at de skulle besøge Randers virksomheden Prodan.

-Prodan er godt med på den teknologiske front, de laver f.eks. en masse med robotter, så derfor var det oplagt, at faglærerne skulle besøge dem. Og så tager de mange elever ind og gør meget for lokalsamfundet, forklarer Morten. 

Når der ikke blev svejset og banket samt studeret tekniske tegninger, var der sidst på dagene også tid til, at eleverne kunne netværke med hinanden, blandt andet på Tradium College, hvor de har boet fra tirsdag til torsdag. De har også mødtes på bowlingbanen, hvor der også blev dystet på livet løs.

Læs også

Primtal er et heltal, som kun 1 og tallet selv går op i. Her finder en liste over de første 10000 primtal og en nem huskeregel.

Debatindlæg - Et debatindlæg skal skabe debat. Det må gerne forarge, inspirere til handling eller forandring. Jo flere, der tager stilling til et debatindlæg, jo bedre.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig