Ree Park i stor nedtur: Sker få måneder efter Karsten Rees overdragelse

Af: Lucas Andreas

|

04/07/2024

Nyheder
Giraffer i Ree Park. Foto: Wikimedia Commons
Positivt fra året var, at der var et stigende besøgstal.

Lige nu læser andre også

Siden Ree Park åbnede for over 30 år siden har det indtil for ganske nyligt været med den velkendte erhvervsmand Karsten Ree i spidsen.

Nu har de tre sønner taget over efter deres aldrende far, der for få dage siden blev 79 år gammel.

Men det bliver ikke nogen lette første år, de tre brødre går i møde.

Det fremgår af Ree Parks regnskab for 2023, som afslører et stort underskud og en bekymrende egenkapital.

Ree Park Safari har offentliggjort et underskud på hele 12,6 millioner kroner for 2023, og det viser sig, at parkens egenkapital nu er negativ med 12,1 millioner kroner.

Det er en drastisk ændring sammenlignet med 2022, hvor egenkapitalen var positiv og lød på lidt mere end 500.000 kroner.

Stigning i besøgstal

Til trods for de økonomiske vanskeligheder er der dog stadig noget at juble over hos Ree Park.

Ledelsesberetningen i årsrapporten viser nemlig, at parken havde 197.000 besøgende i 2023, hvilket er en stigning i forhold til året før. Det er altså ikke manglende besøg, der har ført til det store underskud.

I stedet peger rapporten på flere "markante investeringer" som årsag til de røde tal.

En af disse investeringer er et "ambitiøst digitaliseringsprojekt", der forventes at forbedre parkens kommercielle muligheder allerede fra 2024. Projektet er en del af en større strategi for at modernisere og øge parkens tiltrækningskraft.

Karsten Ree har i næsten to årtier stået i spidsen for Ree Park Safari, men i løbet af det seneste halve år har han overdraget mere ansvar til sine sønner.

I maj trak han sig som bestyrelsesformand, en post som hans søn Christian Ree nu bestrider. Karsten Ree ejer fortsat en mindre andel på 8,67 procent af virksomheden, mens hans sønner, Oliver, William og Christian, ejer 30,44 procent hver.

Anbefalet til dig