Regeringen bekræfter: Danskerne får den aldrig tilbage

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis regeringen formår at afskaffe den, kommer den aldrig tilbage.

Mest læste i dag

Den nye regerings forslag om at afskaffe en helligdag har ført til heftig debat, herunder fordi, at ingen ved, hvordan lønmodtagerne skal kompenseres.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skrev dog den 16. december i en mail til Ritzau, at borgerne, der skal arbejde den helligdag, SVM-regeringen vil afskaffe, vil få en form for kompensation.

Beskæftigelsesministeren fortæller dog nu i et svar til Folketinget, at store bededag aldrig igen vil være en helligdag i Danmark, hvis regeringen formår at afskaffe den - og heller ikke, når de ekstraordinært høje udgifter til forsvaret er betalt.

Det skriver B.T.

Pengene, der kommer som følge af, at helligdagen bliver sløjfet, og et dermed øget arbejdsudbud, vil blive brugt til at dække de øgede udgifter i forbindelse med, at Danmark de kommende år skal øge udgifterne til forsvaret til to procent af bnp.

Helligdagen vil aldrig vende tilbage, hvis det står til den siddende regering i form af Venstre, Socialdemokratiet og Moderaterne.

"Regeringens forslag er, at helligdagen skal afskaffes permanent," kommer det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe Jørgensen i et skriftligt svar til Dennis Flydtkjær fra Danmarksdemokraterne.

"Vi står i en situation, hvor der er behov for skarpe prioriteringer til at finansiere de øgede udgifter til vores forsvar og fælles sikkerhed i Danmark. Danskerne bidrager til styrkelsen af vores fælles sikkerhed ved afskaffelsen af en helligdag," skriver Ane Halsboe videre.

Forslaget er dog blevet mødt af stor modstand fra blandt andre Enhedslisten og Nye Borgerlige, men SVM-regeringen har alligevel flertal til at gennemføre forslaget.

Anbefalet til dig