Regeringen forlænger corona-restriktion

23/12/20 08:02

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu bekræfter ministeriet, at restriktionen kommer til at gælde i længere tid.

På det seneste har meget af verdens opmærksomhed været rettet mod Storbritanien, hvor en ny variant af coronavirus har skabt nervøsitet på tværs af Europa. 

Frygten er - ligesom med den danske mink-mutation af virussen - at den nye variant vil sætte det store arbejde med at få udviklet godkendt og fremstillet vacciner over styr. Det har fået en del lande - heriblandt Danmark - til at stoppe flytrafikken fra Storbritanien. 

I første omgang galdt denne restriktion i to døgn, men nu fortæller Trafikministeriet, at restriktionen forlænges. 

Forlænger

"For at begrænse risiko for spredning af smitte med ny mutation fastholdes lukningen af det danske luftrum for flyvninger fra Storbritannien," oplyser Trafikministeriet i en pressemeddelelse. 

Regeringen besluttede den 20. december at lukke for adgang til det danske luftrum for flyvninger fra UK i 48 timer med virkning fra den 21. december klokken 10.00.  Flyveforbuddet forlænges nu frem til den 24. december ved midnat.

”Regeringen følger situationen tæt. Lige nu er der stor usikkerhed om den nye mutation, og om hvorvidt rejsende fra England her i julen vil overholde en anbefaling om ti dages selvisolation. På den baggrund er det sundhedsmyndighedernes anbefaling, at vi fastholder et flyveforbud, og derfor forlænger vi nu det gældende forbud med godt halvandet døgn,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Fra den 25. december 2020 indføres et indrejseforbud, som bliver udstedt af Justitsministeriet, oplyses det.