Regeringen forlænger corona-restriktion indtil foråret

10/12/20 08:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Restriktionen forlænges indtil foråret, oplyses det nu.

Onsdag trådte en delvis nedlukning i kraft flere steder i Danmark. Flere storbyer og hovedstadskommuner er nu igen lukket ned. Samtidig er coronafølgegruppen indkaldt til møde torsdag formiddag. Det betyder sædvanligvis, at nye eller stramninger af eksisterende restriktioner er på vej. 

Allerede flere timer inden mødet, er en af de landsdækkende restriktioner dog blevet forlænget. Det oplyses i en pressemeddelelse. 

"På grund af det stigende smittetryk med Covid-19 er kravet om brug af mundbind eller visir i al kollektiv transport inklusive taxi og færger samt på stationer over hele landet forlænget til den 1. marts 2021," skriver Transport og Boligministeriet, der har offentliggjort nyheden. 

Siden lørdag 22. august i år har alle passagerer og ansatte, der ikke er helt afsondret fra passagerne, båret enten mundbind eller visir i den kollektive transport eller ved ophold på en station og lignende. 

Stor stigning lige nu

Mundbindskravet er på grund af den seneste tids stigning i smittetrykket nu forlænget indtil den 1. marts næste år.

"Vi ser en stor stigning i smitten lige nu, og med de næste måneders vinter er der brug for, at vi er ekstra opmærksomme også i den kollektive trafik, så vi kan få knækket smittekurven og holde smitten nede," siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og tilføjer:

"Kravet om at bruge mundbind eller visir er ligesom en række andre restriktioner blevet forlænget vinteren ud. For hvis vi ikke passer på og bliver ved med at holde afstand, spritte af og følge råd og vejledninger, så risikerer vi, at vi mister kontrollen med smittespredningen. Det gælder også i den kollektive trafik. Derfor er jeg også meget glad for, at passagererne i det store hele har taget kravet om mundbid og visir til sig og gjort det til en del af hverdagen."