Regeringen fraråder rejser til ALLE lande i verden

29/10/20 15:43

Mathias Busekist

Den nye rejsevejledning viser, at man nu fraråder rejser til hele verden.

Regeringen fraråder hermed ikke-nødvendige rejser til hele verden. Det er dog med undtagelse af to svenske regioner, herunder Västerbotten og Västernorrland. 

De nye på listen over områder, hvor man fraråder ikke-nødvendige rejser, er Grækenland, Tyskland, Norge og tre svenske regioner. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Det bekræfter den nye torsdagens opdatering af rejsevejledningen, som Udenrigsministeriet udarbejder. 

"Det er desværre et billede på, at smitten er steget meget på det seneste og i særdeleshed i Europa, hvor der ellers har været en lang række lande, man kunne rejse til hen over sommeren og efteråret," siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet til EB. 

Smittetallene i landene er for høje

Udenrigsministeriet begynder at fraråde rejser til landet, hvis det har over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Det gælder alle lande, med undtagelse af Sverige, hvor man ser på de enkelte regioner. 

Grækenland er kommet på listen over orange lande, da deres smittetal er blevet for høje. 

Tyskland bliver lukket med de nye rejsevejledninger. 

"Med den smittestigning, vi har set, er der nu praktisk talt ingen steder, hvor der ikke er høj smitte. Og det afspejles i vores rejsevejledninger," siger Erik Brøgger til Ekstra Bladet. 

Slesvig-Holsten var fortsat åben efter sidste opdatering af listen, men nu er smitten også steget så meget, at området derfor bliver orange. Det betyder, at hele Tyskland definitiv er orange. 

Rejser til Norge frarådes

Der bliver samtidig frarådet rejser til Norge, da de har valgt at stramme deres indrejserestriktioner for danskere fra Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland. 

Udenrigsministeriet arbejder typisk ud fra turistrejsende, men Norges indrejserestriktioner gælder også for erhvervsrejsende, hvorfor man nu fraråder rejser til landet, da der er for mange restriktioner. 

Erik Brøgger mener dog alligevel, at der forskel på den nuværende situation, og den i foråret, hvor man også frarådede rejser til alle lande. 

"Der var alle flyselskaber i en situation, hvor de satte alle fly på jorden. Det vil sige, at det var helt umuligt at rejse rundt. Sådan er det trods alt ikke nu."