Regeringen indkalder: Holder corona-pressemøde senere i dag

Foto: Shutterstock

Senere i dag er der igen pressemøde om blandt andet den aktuelle corona-situation her til lands

Torsdag inviteres der igen til pressemøde. Denne gang drejer det sig om genåbningen samt en status på den aktuelle COVID-19-situation i Danmark. 

Det oplyser Sundhedsministeriet, der har indkaldt til pressemødet, der - nok en gang - finder sted i Eigtveds Pakhus, der efterhånden er blevet en kendt kulisse for mange danskere. Sammen med Spejlsalen i Statsministeriet har netop pakhuset dannet rammen om mange coronapressemøder det seneste år.

I løbet af natten har alle Folketingets partier - med undtagelse af Nye Borgerlige - forhandlet sig frem til en større genåbningsaftale, der blandt andet betyder et farvel til mundbind, længere åbningstider i nattelivet samt flere tilskuer på stadion, når EM i fodbold snart går i gang. 

Lørdag spærres der af: Bilister advares inden weekenden

Senere i dag

Aftalen betyder blandt andet, at danskerne kan vinke farvel til mundbindet langt de fleste steder. Det skal dog stadigvæk bæres i tæt kollektiv trafik. Dette træder i kraft mandag. Her kan man altså tage ud og handle ind uden at påføre sig et mundbind. 

Det er ikke kun mundbind, der blev forhandlet om i nat. Det blev også besluttet, at restauranter og barer må holde længere åbent.

Fra fredag må restaurationsbranchen nemlig holde åbent til klokken 24.00. Der bliver samtidig lempet for arealkravet, og det betyder, at fra fredag må der også lukkes flere gæster ind. I midten af juli vil åbningstiderne bliver udvidet til klokken 02.00.

Ifølge Sundhedsministeriet deltager sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, på pressemødet. Om der er andre politikere eller repræsentanter for sundhedsmyndighederne tilstede, når pressemødet går i gang, vides på nuværende tidspunkt ikke. Pressemødet starter klokken 12. 

Læs også

Lufter hund uden snor: Det skulle han aldrig have gjort

 

 

 

Læs også