Regeringen indkalder til endnu et corona-møde i dag

05/1/21 08:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Regeringen har indkaldt lederne fra de andre partier til møde.

Nu erfarer TV2, at der er røre på Borgen. 

Mandag var coronafølgegruppen indkaldt til møde med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), hvor den nye britiske coronavariant var på toppen af dagsordenen. Tirsdag er der endnu en gang møde.

Denne gang er det dog ikke parternes sundhedsordfører, der skal til møde, oplyser TV2. 

Istedet er det partilederne, der er blevet inviteret til møde med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) samt justitsminister Nick Hækkerup (S). Hvornår mødet finder sted vides endnu ikke. 

Det er heller ikke oplyst, hvad det præcis vil dreje sig om. 

Ønsker stramninger

Et bud på hvad dagens møde mellem partilederne og de to ministre skal handle om er dog justering af de gældende restriktioner. 

Fra morgenstunden tirsdag meldte partileder Pia Olsen Dyhr fra SF ud, at hun ønskede flere tiltag indført, der kan hjælpe med at sænke smittespredningen af den nye britiske variant af coronavirus. Olsen Dyhr nævnte selv lukning af daginstitutionerne samt mindskning af forsamlingsforbuddet som to mulige løsninger. 

Siden partilederens opslag på Facebook har både Enhedslisten og SF bakket op om forslaget om at sænke forsamlingsforbuddet. Radikale vil dog kun være med, hvis sundhedsmyndighederne anbefaler det, oplyses det. Derudover har lukning af grænserne for tilrejsende også været nævnt som en mulighed. Dette støtter Enhedslisten. 

Det skal understerges, at det i skrivende stund ikke er givet, at der indføres nye restriktioner eller at de gældende strammes.