Regeringen kommer med én vigtig ændring til på onsdag

13/4/20 18:00

Rikki Tholstrup Jørgensen

Regeringen ændrer på deres tidligere udmelding. Børn med smittede i familien, skal ikke møde op. Foto: Shutterstock.
Det har været svært at blive klog på. Mange har været bekymret for, hvad der skal ske, hvis man har familiemedlemmer, der er i risikogruppe eller smittede derhjemme. Nu melder regeringen ud om én vigtig ændring.

Der var flere kommuner, der allerede havde meldt ud, at de ikke ville have børn tilbage i skoler og daginstitutioner, hvis der var smittede i familien. Regeringen havde ellers meldt ud, at det ikke skulle stoppe børnene fra at møde op, men det er nu ændret.

Det fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

"Mange har været usikre på, om der er taget de rette forholdsregler, når skolerne og dagtilbud igen åbner på onsdag," siger Magnus Heunicke.

"Det gælder særligt spørgsmålet, om børn skal møde i dagtilbuddet eller skolen, hvis en i hjemmet er smittet med Covid-19. Den usikkerhed tager regeringen nu konsekvensen af."

Om ændringen skyldes nye oplysninger fra regeringens rådgivere eller det faktum, at flere kommunder trodsede regeringens første udmelding, melder pressemeddelelsen ikke noget om. I hvert fald havde bl.a. Aalborg Kommune, Aarhus Kommune og Odense Kommune valgt at gå deres egne veje i forhold til at holde børn hjemme med smittede i familien. 

Magnus Heunicke skriver i pressemeddelelsen, at "der gælder en række strenge krav til rengøring, hygiejne og selvisolation, når der er coronasmittede i hjemmet. Det kan være rigtigt svært netop for familier med mindre børn, og vi har forståelse for, at der er mange, der er utrygge om den situation. Derfor har vi i regeringen ud fra et forsigtighedsprincip truffet den beslutning, at børn, der bor i husstand med en person, der er coronasmittet, ikke skal møde i skole eller dagtilbud."

Halvdelen af landets kommuner er klar til at åbne op for deres institutioner på onsdag. Resten åbner senest mandag den 20. Det viser en rundspørge foretaget af Kommunernes Landsforening.