Regeringen melder ud: Det skal være forbudt

25/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Regeringen kommer nu med en helt tydelig udmelding.

Mest læste i dag

Det har været et forår og en sommer, hvor diskussionen om offentlige afbrændinger af religiøse skrifter har været på de flestes læber.

'Skal det forbydes?' 'Skal det ikke?' 'Vil det gå imod ytringfriheden?'

Debatten har været heftig, og nu kommer regeringen med et klokkeklart svar. Det kom frem på pressemødet for kort tid siden.

Regeringen vil nemlig fremsætte et lovforslag, der skal forbyde afbrænding af religiøse skrifter som Koranen på offentlige steder.

"Det skader Danmark og danske interesser. Og risikerer at skade sikkerheden for danskere ude i verden og herhjemme," sagde justitsminister Peter Hummelgaard.

Justitsministeren mener, at en ny lov er afgørende, da der er en skærpet trussel mod Danmark. Det skriver Ekstra Bladet.

Et sted hvor debatten om koranafbrænding også har været heftig, er i vores naboland Sverige.

Her har der igennem hele sommeren være demonstrationer- og moddemonstrationer, og Rasmus Paludan har været på besøg med en koran og en lighter mere end en gang.

Ifølge svenske SVT vil flertallet af alle svenskere nu forbyde koranafbrændinger.

53 procent af de adspurgte i undersøgelsen mente, at det burde være forbudt at brænde forskellige religioners hellige skrifter, såsom Koranen eller Bibelen, offentligt. 34 procent svarede, at det burde være tilladt, og 13 procent var i tvivl.

Der er dog ikke noget der på nuværende tidspunkt tyder på, at et lovforslag om forbydelse af religioners hellige skrifter er på vej i Sverige.

Anbefalet til dig