Regeringen og Folketinget forærer kronprinsesse Mary dyr fødselsdagsgave

Foto: Shutterstock
Regeringen og Folketinget har slået sig sammen om at forære kronprinsesse Mary en dyr fødselsdagsgave.

Mest læste i dag

I dag kan kronprinsesse Mary fejre sin 50-års fødselsdag. Derfor har Folketinget og regeringen besluttet at give hende en fødselsdagsgave.

Og det må siges, at de bestemt ikke har holdt sig tilbage, da de skulle finde den perfekte fødselsdagsgave til H.K.H. Kronprinsessen.

Regeringen og Folketinget er nemlig gået sammen om at give hende en nydelig fødselsdagsgave i form af et helt særligt Royal Copenhagen Flora-stel.

Det oplyser regeringen og Folketinget i en pressemeddelelse, der er udsendt på Statsministeriets hjemmeside.

Mere specifikt er der tale om Flora-stel, der er blevet skabt i 2012 af den danske designer Anja Vang Kragh. Det er et fuldt stel, der består af både tallerkener, kopper, kander og skåle, der alle er præget af forskellige blomstermotiver.

Desuden fremgår det, at pressemeddelelsen, at der ikke just er tale om et billigt stel. Derimod har det samlede stel en værdi på cirka 80.000 kr.

Det vidner om, at Folketinget og regeringen ikke har holdt sig tilbage i forbindelse med valget af fødselsdagsgaven i anledning af, at kronprinsesse Mary fylder 50 år.

I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at udgiften bliver delt ligeligt mellem Folketinget og regeringen, hvorfor de hver betaler 40.000 kr. af den samlede regning.

På Kongehusets officielle Instagram-profil fremgår det, at kronprinsesse Mary har i sinde at fejre sin fødselsdag med familie og venner på Amalienborg.

Planen var ellers, at den store dag skulle have været markeret med en særlig gallataffel på Rosenborg Slot 4. februar.

På grund af coronasituationen i Danmark er det dog blevet vurderet, at det ikke vil være forsvarlig at gennemføre taflet, hvorfor det er blevet aflyst.

I stedet kommer hun til at fejre sin fødselsdag med de nærmeste venner og familie, som angiver herover.

Anbefalet til dig