Regeringen punger ud: Disse borgere får nu 10.000 kroner skattefrit

Nyheder
Regeringen hædrer en særlig gruppe danskere med det store beløb. Foto: Shutterstock
Nu kan en særlig gruppe danskere glæde sig til, at de modtager 10.000 skattefrie kroner.

Mest læste i dag

Nu kan en særlig gruppe danskere - som har ydet en ekstraordinær indsats - se frem til en ekstra hædersgave på 10.000 skattefrie kroner. Det oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

Den 5. maj 2020 markerer vi 75-året for Danmarks befrielse fra den tyske besættelsesmagt. I den forbindelse har Folketinget på initiativ fra beskæftigelsesministeren besluttet at give en ekstraordinær hædersgave til den gruppe af mennesker, som fortjener en særlig tak for deres indsats under 2. verdenskrig.

"Vi må aldrig glemme den indsats"

Den ekstra hædersgave er på 10.000 kr. skattefrit og vil blive givet til personer, som modtager den ordinære hædersgave efter lov om erstatning til besættelsestidens ofre. Det drejer sig om tidligere modstandsfolk, tjenestegørende i allieret skibstjeneste, indsatte i koncentrationslejre m.fl. samt faldne og såredes efterladte.

"Vi må som land aldrig glemme den indsats, der blev lagt for at beholde Danmark på danske hænder. Danmarks historie og overlevelse blev formet dengang - og med store personlige ofre undervejs. Det er en kendsgerning, at de år har pålagt en særlig gruppe af vores borgere en tung bagage med ar på sjæl og legeme. Derfor er jeg også rigtig glad for med den her gave at kunne lægge ekstra vægt bag ordene, der udtrykker vores taknemmelighed," fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. 

Siden 1945 har denne gruppe mennesker modtaget en anerkendelse for deres særlige indsats under besættelsen. Dette er sket i form af en årlig hædersgave, som i dag er på 16.100 kr.

Der er pr. 1 marts cirka 830 modtagere af hædersgaver. Heraf har godt 100 ydet en særlig indsats under 2. verdenskrig, mens de resterende er efterladte. De kan hver se frem til en ekstra hædersgave på 10.000 kr. I alt har regeringen afsat 8 mio. kr. til ekstraudbetalingen.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig