Regeringen strammer reglerne: Disse elever er ikke velkomne i studentervognen

Af: Mie M.B

|

06/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Reglerne gælder også dj's og bartendere

Mest læste i dag

Studenterkørsel er som de fleste ved en dansk tradition, der markerer afslutningen på gymnasiale uddannelser som eksempelvis gymnasiet eller handelsskolen. 

Det er en festlig begivenhed, hvor nyuddannede studenter fejres af venner og familie. Under studenterkørslen bliver de studerende transporteret rundt i byen eller lokalområdet på en dekoreret lastbil eller vogn, ofte kaldet en "studentervogn". 

Nu vil regeringen dog endnu engang stramme reglerne for studenterkørslen. 
Det skriver TV 2.

I et skarpt signal omkring sikkerhed og deltagerbegrænsning har transportminister Thomas Danielsen (V) annonceret en præcisering af reglerne for studenterkørsel. 

Ifølge ministeren vil nye retningslinjer begrænse adgangen for visse grupper på de festlige vognture, der traditionelt markerer studenternes afslutning på deres ungdomsuddannelse.

"Studenterkørsel er en festlig tradition, men det er ikke en aktivitet, der harmonerer med vores ønske om at fremme trafiksikkerhed," understreger ministeren og peger på behovet for at stramme op på, hvem der kan deltage på disse ture.

Den opdaterede politik baner vejen for en mere selektiv tilgang til deltagelse. "Det er slut med dj's, bartendere og elever, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse af minimum to års varighed," fastslår Thomas Danielsen.

Han påpeger, at den tidligere manglende klarhed omkring reglerne har skabt tvivl om, hvem der egentlig har adgang til disse festlige vognture. 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig