Regeringen trækker forslag tilbage

10/4/22 06:08

Henrik Rothenbücher

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Regeringen har valgt at trække deres forslag tilbage.

Regeringen har sendt en mail ud til alle medlemmerne på den Socialdemokratiske mailliste, og her fortæller de, at de har været nødsaget til at trække deres forslag tilbage.

Årsagen skal ifølge Nicolai Wammen og Benny Engelbrecht findes i, at Venstre har begået løftebrud.

I mailen skriver regeringen følgende:

“Det har hele tiden været en hovedprioritet for regeringen, at pengene skal følge med, når der i fremtiden heldigvis bliver flere børn og flere ældre. Der skal være en bund under velfærden, så kvaliteten ikke udhules, når presset stiger på sygehuse, plejehjem, daginstitutioner og mange andre steder i den offentlige sektor.”

“Derfor har vi med alle vores finanslove og i alle vores økonomiaftaler med kommuner og regioner indfriet det løfte. Og vi garanterer, at det vil Socialdemokratiet gøre, så længe vi har regeringsansvaret.”

“Da vi i valgkampen præsenterede ideen om at lade udgifterne til velfærd følge det demografiske træk, som det hedder på økonom-sprog, bakkede en række partier op.”

“Venstre præsenterede sågar selv et lignende forslag under titlen ”Velfærdsløftet”. Derfor har vi foreslået at danne fælles front og forpligte hinanden til at lade pengene følge med, når der bliver flere børn og ældre i fremtiden, uanset hvem der måtte sidde i regering efter næste valg.”

“Konkret har vi fremsat en Velfærdslov, der forpligter den til enhver tid siddende regering til at finde pengene til velfærd i takt med, at udgiften bliver større.”

“Desværre viste Venstres ”Velfærdsløfte” sig at være et velfærdsbedrag. Venstre ville nemlig ikke stemme for Velfærdsloven, da det kom til stykket. Derfor er der ikke et flertal bag Velfærdsloven. På den baggrund har regeringen været nødt til at trække forslaget tilbage. Det er ærgerligt, for så kan ingen garantere en bund under velfærden, hvis magten skifter.”

"I Socialdemokratiet står vi ved det løfte, som vi har givet. Og så længe Socialdemokratiet sidder i regeringskontorerne, følger pengene til velfærden med, når der bliver flere børn og flere ældre. Men nu ved vi også, at det ikke er en selvfølge, hvis Venstre skulle gå hen og vinde regeringsmagten.”