Regeringen vil stille større krav til indvandrere på offentlig forsørgelse

06/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Modelfoto. Står det til regeringen skal indvandrere, som modtager offentlige tilskud i fremtiden være i gang 37-timer hver eneste uge. Foto: Shutterstock
I et nyt forslag ligger regeringen op til at stramme grebet om de indvandrere, som er på offentlig forsørgelse.

Mest læste i dag

Med et nyt forslag vil udlændinge- og intergrationsminister Mathias Tessfaye (S) stille flere krav til de indvandrer, som modtager offentlige ydelser. Ministeren fortæller, at det vil kræve deltagelse i aktiviteter 37 timer ugentligt, hvis ikke man modtagerne skal trækkes i tilskud. 

Det vil i praksis sige, at borgerne vil skulle deltage i mere praktik, tage nyttejobs eller være kusist på fuld tid, hvis de vil undgå, at de mister deres offentlige ydelser. Det fortæller ministeren, som har fundet inspiration til forslaget i Norge, hvor man i flere år har arbejdet udfra en lignende model, hvor indvandrerere på offentlig forsørgelsen forventes at deltage i beskæftigelsestilbud 37-timer om ugen - altså samme antal timer, som der er i en normal arbejdsuge. 

"Vi er nødt til at skabe en snæver sammenhæng mellem de penge, folk får, og det, de deltager i. For vi skal ikke starte med at møde folk med en logik om passiv ydelse. Det er det helt forkerte," udtaler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tessfaye til DR

Han støttes af sin kollega beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), som mener, at der er grund til at "tage skeen i den anden hånd". Det er især andelen af kvinder med ikke vestlig baggrund, som vækker opsigt hos ministerene. De mener, at for få fra denne befolkningsgruppe er aktive på arbejdsmarkedet. 

  

Anbefalet til dig