Region fyrer op i brændeovnen med mundbind: 34 millioner kroner går op i røg

Af: Mie M.B

|

07/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har ikke lykkes regionen at få de mange paller med mundbind afsat

Mest læste i dag

Region Syddanmark står over for dilemmaet med, hvad der skal ske med et enormt overskud af værnemidler, anskaffet under coronapandemien. Over 400 paller med værnemidler, til en samlet værdi af cirka 34 millioner kroner, kan ende deres dage som brændsel, afslører Jørgen Bjelskov, koncerndirektør i Region Syddanmark. Det skriver DR.

"Det realistiske scenarie er nok desværre, at de går til energiudnyttelse, og det vil i praksis sige forbrænding," siger Bjelskov om værnemidlernes skæbne. Denne udtalelse kommer efter forgæves forsøg på at finde alternative aftagere, herunder et mislykket forsøg på at afsætte værnemidlerne til Ukraine.

Som et sidste forsøg på at undgå spild, inviterede regionsrådet i Syddanmark humanitære organisationer til at ansøge om at modtage del af overskuddet igennem et "lagersalg". Ansøgningsfristen udløb den 1. marts, men kun en brøkdel af værnemidlerne – seks paller med masker – fandt nye ejere.

Denne situation står i skarp kontrast til tidligere i pandemien, hvor der var en desperat mangel på værnemidler, og regionen, som mange andre, handlede i hast for at sikre en tilstrækkelig forsyning. "Det var en situation, hvor der var mangel på værnemidler, og hvor der var akut brug for, at vi købte massivt ind i det omfang, vi overhovedet kunne få fat i tingene," forklarer Bjelskov.

At se værnemidler for millioner gå op i røg er langt fra ideelt, men Bjelskov forsvarer beslutningen om det store indkøb som nødvendig og ansvarlig givet omstændighederne. "Det er selvfølgelig ikke en optimal situation, men det er svært at se tilbage og sige, at der er noget, vi kunne have gjort grundlæggende anderledes," udtaler han, og tilføjer, "Det er jo prisen for at sætte patienten først."

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig