Region Syddanmark politianmeldt

Personfølsomme oplysninger om 3.915 syddanske patienter har ligget frit tilgængeligt på regionens hjemmeside.

Datatilsynets har udsendt en pressemeddelelse, hvori det fremgår, at de har politianmeldt Region Syddanmark, hvorfor det nu er anden gang på blot to måneder, at Datatilsynet har politianmeldt Region Syddanmark. 

Det sker på baggrund af, at Region Syddanmark siden 2011 har haft personfølsomme oplysninger om 3.915 syddanske patienter liggende frit tilgængeligt på hjemmesiden.

Det skriver B.T

Læs også

Kronprins Frederik tager over: Nu skal han være regent

Region Syddanmark er foruden politianmeldelsen også blevet indstillet til en bøde, der lyder på 500.000 kroner. 

I en PowerPoint-præsentation, som skulle bruges til uddannelsesformål på Odense Universitetshospital, fremgik både helbredsoplysninger og personnumre.

Region Syddanmark har i en mail, der er blevet sendt til B.T. Odense, knyttet nogle ord til sagen, som den er ked af. 

"Region Syddanmark tager Datatilsynets beslutning til efterretning, og det er en sag, som regionen er ked af. Region Syddanmark samarbejder naturligvis med politiet i deres efterforskning. Regionen arbejder kontinuerligt på at forbedre it-sikkerheden i organisationen, så denne slags sager kan blive undgået i fremtiden," skriver regionen i mailen. 

Der bliver ellers benyttet et et screeningsværktøj for at sikre, at man ikke kommer ud for sager som denne, men værktøjet har ikke været i stand til at scanne de følsomme data, der har befundet sig i PowerPoint-præsentationen, som lå på hjemmesiden. 

Fejlen blev først opdaget, da en borger i februar 2020 kontaktede Odense Universitetshospital blev kontaktet af en borger i februar 2020, hvilket altså først kommer ni år efter. 

Læs også

Melder ud: De forlader 'Vild med dans' i aften