Rekordhøjt niveau: Om få dage stiger benzinpriserne igen

07/3/22 09:33

Sarah Steenfeldt

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix
Om blot få dage bliver det endnu dyrere at tanke bilen.

Den igangværende krig mellem Rusland og Ukraine har stor betydning for en stor del af verden.

Herhjemme har vi allerede mærket det i form af at prisen på olie er eksploderet. 

Den stigende oliepris har blandt andet stor betydning for de danske benzinpriser - og det er allerede nu blevet dyrere at tanke bilen op. Nu kan vi dog forvente at priserne vil tage et endnu et skridt op.

Det skriver B.T. 

Allerede om få dage kan vi nemlig forvente at skulle betale mere. Det vurderer flere økonomer mandag formiddag. 

Bliver dyrere allerede i denne uge

Årsagen er blandt andet, at prisen på en tønde nordsøolie, der også er kendt som Brent, er steget med otte procent, hvilket nu betyder til en pris på 128 dollar.

Stigningen kommer i kølvandet på at USA's udenrigsminister Anthony Blinken, har udtalt at USA og Europa overvejer et importforbud af russisk olie. 

 Priserne er derfor nu skubbet til et rekordhøjt niveau. 

Mandag morgen har man kunne tanke en liter bezin til lige knap 15 kroner. Hvis priserne fortsat holder sit høje niveau, så vil prisen om nogle dage sikkert i stedet hedde omkring 16 kroner for en liter benzin.

"Hvis olieprisen sammen med dollaren og transportomkostningerne holder det niveau, vi ser i dag, så skal forbrugerne indstille sig på, at man i slutningen af ugen kommer til at betale cirka en krone mere per liter brændstof," lyder det fra Per Hansen, der er investeringsøkonom hos børsmægleren Nordnet.