Rema 1000, Arla og mange andre gør det: Men Salling group lytter til kunderne og siger nej

Af: Lucas Andreas

|

26/02/2024

Nyheder
Foto: Redaktionen
Foto: Redaktionen
Det nye tiltag har været genstand for stor kritik fra forbrugerne.

Lige nu læser andre også

Det er en stor kamp for både producenter og forbrugere, at reducere miljøpåvirkningen og sørge for, at forbrugen bliver så grøn og genanvendeligt som muligt. I forsøget på dette kommer der ofte nye tiltag fra producentens side samt regler og krav til produktionen.

I takt med at nye miljøvenlige regler træder i kraft til sommer, tager store navne inden for drikkevareindustrien såsom Coca Cola, Rynkeby og ikke mindst Arla, skridt mod en mere bæredygtig fremtid ved at introducere fastmonterede skruelåg på deres produkter.

Det var også planen på Salling, men efter forbrugernes kritik ændrede de den.

Det skriver Avisen Danmark

Denne ændring sigter mod at bekæmpe problemet med løse plastlåg, som ofte ender i naturen, ved i stedet at sikre, at lågene forbliver fastgjort til drikkevarens emballage, hvilket forbedrer genanvendeligheden.

Arla har været pionerer i denne miljøbevidste bevægelse, idet de allerede i 2022 begyndte at udstyre deres Matilde-kakaomælk med de nye låg. Initiativet blev efterfølgende udvidet til at omfatte en bredere vifte af deres mælkebaserede produkter som mælk, skyr og yoghurt, mens deres økomælk fortsat benytter den traditionelle kartonfoldelukning, et valg som også Thise Mejeri på Salling har gjort for deres økologiske linjer efter forbrugermodstand.

Interessant nok har Thise Mejeri tidligere eksperimenteret med fastmonterede plastlåg på deres økologiske mælk til Irmas butikker, men en bølge af forbrugerkritik førte til en strategisk kovending sidste år, hvor de vendte tilbage til den velkendte kartonfoldelukning. Denne modstand mod skruelåg var ikke unik for Thise; Arla oplevede lignende kritik, især fra sociale medier og fra grupper som Gigtforeningen, der fremhævede de praktiske udfordringer, skruelågene medførte for personer med smerter eller svaghed i hænderne.

Til trods for disse udfordringer, understreger Svend Schou Borch fra Thise Mejeri, at deres beslutning om at udfase skruelågene fra mælkeprodukter ikke vil blive ændret, skønt de fortsat vil anvende dem på surmælksprodukter af hensyn til holdbarheden. Dette beslutningsgrundlag afspejler en nøje afvejning mellem miljøhensyn og forbrugernes praktiske behov.

Dorthe Lambæk Vester fra Thise Mejeri indrømmer, at skruelåg altid har skabt delte meninger blandt forbrugerne, men understreger, at den endelige beslutning er truffet med både miljømæssige og praktiske overvejelser for øje.

Denne tilgang til emballagedesign markerer et vigtigt skridt i industrien mod mere bæredygtige løsninger. Håbet fra mange forbrugere er dog, at der ikke kun adresseres miljømæssige bekymringer, men også tages højde for forbrugernes daglige oplevelser og behov.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig