Rema 1000 haler alvorligt ind på Netto

Af: Thea Andersen

|

16/08/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danmarks to absolut største discountkæder, Rema 1000 og Netto, er i hård duel.

Lige nu læser andre også

Netto møder benhård konkurrence fra den norske dagligvarekæde Rema 1000, som i løbet af de seneste fem år har haft markant vokseværk i Danmark.

Mere specifikt har kæden formået at øge sin markedsandel med 3,5 procentpoint, ifølge en ny rapport fra konsulent- og analysehuset Retail Institute Scandinavia.

Dette er 2 procent mere end konkurrenten Netto, der i samme periode "kun" har øget sin markedsandel med 1,5 procentpoint, skriver Watch Media.

Rapporten fra Retail Institute Scandinavia oplyser, at Netto havde en markedsandel på 15 procent i 2022, mens Rema 1000 var lige i hælene med en markedsandel på 14,6 procent.

Denne fordeling ser dog ud til at blive ændret med Aldis beslutning om at trække sig ud af Danmark.

Rema 1000's administrerende direktør, Henrik Burkal, har tidligere udtalt, at kæden kan overtage mellem 60 og 80 tidligere Aldi-butikker. Dog vil nogle af disse butikker erstatte nuværende Rema 1000-butikker.

Netto, på den anden side, står over for at overtage 21 butikker og butiksprojekter fra Aldi.

Foto: Rema 1000 Danmark - årsrapport

"Omsætningen" i Rema 1000 refererer til hele kædens toplinje, herunder ejendomsaktiviteter og indtægter fra butikkerne, herunder franchisegebyrer, men "Detailomsætningen" dækker over salget i de enkelte Rema 1000-butikker.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig