Rema 1000 melder ud om dyrere kød

30/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Nu har Rema 1000 brudt tavsheden.

Mest læste i dag

Debatten raser.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) har forleden luftet for offentligheden, at en afgift på oksekød kan være undervejs, så det bliver dyrere for danskerne, der dermed køber mindre, hvilket resulterer i mindre CO2-udledning.

“Vi er i gang med at kigge på, hvordan man laver en afgift på blandt andet produktionen af oksekød”, lød det fra Jeppe Bruus (S), der er skatteminister, til DR.

I går blandede Coop sig i debatten, og her lød det sådan fra Jens Juul Nielsen til B.T., der er kommunikationsdirektør i koncernen:

“Principielt har vi ikke noget mod, at man bruger afgifter til at flytte forbruget i en mere bæredygtig retning.”

Han påpeger dog, at det er vigtigt, at det bliver ens vilkår for alle, og at danskerne så ikke skal kunne spare penge ved at købe kød fra Sverige eller Tyskland på internettet.

Rema 1000 har også været ude og tage stilling til debatten, der kører for fuld skrue i øjeblikket.

Det skriver B.T.

Rema 1000 forholder sig skeptisk over for de højere priser, der er varslet fra regeringen. Især hvis andre afgifter ikke bliver sænket.

“Differentieret moms, som man kender fra flere steder udlandet, på for eksempel frugt og grønt, vil også være kanon, så det grønne bliver mere tilgængeligt for flere. På den måde bliver forbrugerne i endnu højere grad positivt motiveret til at tage det valg, så det ikke kun kommer til at handle om endnu flere afgifter på danskernes forbrug”, udtaler kommunikationschef for Rema 1000, Jonas Schrøder til B.T.

Anbefalet til dig