Rema 1000 og to andre kæder i ulovligt samarbejde: "Har svækket konkurrencen"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rema 1000, Coop og Norgesgruppen står nu over for bøder på 3,1 milliarder norske kroner.

Lige nu læser andre også

For mange danskere er Rema 1000 favoritstedet, når der skal handles ind til dagligdagen.

Selvom den norske supermarkedskæde generelt set har et godt image, står de nu over for store problemer, da de har samarbejdet med Coop og Norgesgruppen, som står bag Kiwi og Meny, på ulovlig vis.

De norske dagligvarekæders samarbejde bliver kaldt for 'konkurrenceforvridende', hvorfor de nu står over for bøder på 3,1 milliarder norske kroner.

Sådan skriver det norske medie E24.

"Alvorlig lovovertrædelse"

Ifølge mediet skal Norgesgruppen betale cirka 1,5 milliarder, mens Rema 1000 og Coop slipper billigere, da de 'kun' skal betale lidt over 800 millioner hver.

Det er det norske konkurrencetilsyn, der har pålagt dagligvaregiganterne de enorme bøder. Tilsynet er af den opfattelse, at de har haft et såkaldt prisjagtsamarbejde, som har gjort skade på konkurrencen.

"Der er tale om en alvorlig lovovertrædelse, som afspejler sig i bødernes størrelse. Dette ulovlige samarbejde har svækket konkurrencen mellem dagligvarekæder i mange år," udtaler Tina Søreide, der er direktør i det norske konkurrencetilsyn.

Hvad drejer det sig egentlig om?

I de norske medier bliver samarbejdet - som tidligere nævnt - kaldet prisjagtsamarbejdet, men hvad dækker det egentlig over?

Sagen er den, at kæderne har brugt prisjægere til at holde øje med konkurrenternes priser, hvilket nu har ført til, at kæderne skal betale i dyre domme.

Anbefalet til dig