Rema 1000 står til kæmpe bøde

16/12/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Rema 1000 er ikke alene - også Coop og Norgesgruppen står til, at skulle betale en klækkelig sum penge.

Mest læste i dag

Der er varslet en gigantisk bøde til både Rema 1000, Coop og Norgesgruppen, som blandt andet ejer Meny. Bøden på intet mindre end i omegnen af 21 milliarder norske kroner, er varslet af det norske konkurrencetilsyn - årsagen er, at dagligvarekæderne har brudt konkurrenceloven. Det skriver NRK.

Foreløbig har tilsynet vurderet, at dagligvarekæderne har samarbejdet på en måde, der har ført til, at priserne på dagligvarer er blevet højere, lige siden at prisjægerne (en kædes egen medarbejder, der overvåget konkurrentens priser, red.) begyndte i 2011.

Kunder har betalt overpris

Angiveligt skal dagligvarekæderne have brugt oplysningerne fra prisjægerne til, at følge hinandens priser - hvilket kan have ført til, at man koordinere priserne og ikke er specielt ivtige efter at sænke dem igen.

Det betyder, at norske kunder i butikkerne, kan have betalt en højere pris i netop disse dagligvarebutikker. Selvom at tilsynet ikke har sagt, at kæderne direkte har aftalt priserne, så mener tilsynes stadig at det er ulovligt.

I foråret 2018 gennemførte revisionen en uanmeldt inspektion i de omtalte dagligvarekæder, hvor man under inspektionen beslaglagde interne dokumenter. Disse gav blandt andet information om, en kommunikation mellem dagligvarekæderne og information om deres adfærd i forbindelse med prisstigninger.

Hos Coop er man ikke enig. Coop-chef Inge Stokke mener at bøderne er "absurde". Også hos Norgesgruppen afviser man advarslen.

 

 

Anbefalet til dig