Rema 1000's kunder raser over nyt tiltag: Nu overvejer flere at handle hos konkurrenten

Nyheder
Foto: Shutterstock
Flere overvejer at stoppe med at handle i Rema 1000.

Lige nu læser andre også

Når danskerne køber ind til hverdagsretter som lasagne og pasta bolognese, skal der naturligvis hakket oksekød i kurven.

Efter aftensmaden er der tit rester i gryden, og af og til ender de i skraldespanden.

Netop derfor lancerer Rema 1000 nu et afgørende initiativ, som har potentialet til at gøre det lettere for kunderne at undgå at smide kød i skraldespanden.

Mængden i Rema 1000's egne varianter af hakket oksekød mindskes nemlig med op til 20%, og priserne sænkes tilsvarende, så de stadig er fuldt konkurrencedygtige.

Det skrev Rema 1000 i en pressemeddelelse torsdag.

"Det vil koste os, men det er nødvendigt. For hvis vi ikke gør noget, så koster det endnu mere på den lange bane. Oksekød er i toppen, når der peges på mest klimabelastende produkter, og mange danskere vil gerne spise lidt mindre kød for at give deres bidrag til omstillingen", lød det fra kategorichef i Rema 1000, Jonas Garly Sørensen, der fortsatte:

"Med de reducerede mængder får kunderne mulighed for netop det, og de står ikke tilbage med mere kød, end de reelt har brug for. Det er også vigtigt i forhold til at undgå madspild, og når prisen reduceres tilsvarende, giver det mening hele vejen rundt - og så håber vi, kunderne i stedet køber lidt flere grøntsager."

Kunderne raser

Det nye tiltag er dog ikke faldet i god jord hos kunderne.

Det skriver Avisen Danmark, der har fået intet mindre end 275 kommentar på deres Facebook-opslag om Rema 1000's nye tiltag.

I kommentarfeltet lægger kunder bestemt ikke fingre imellem, når det kommer til at udtrykke holdninger om det nye tiltag.

Hovedårsagen bag de mange reaktioner er, at forbrugerne føler sig tvunget til at spise mindre af en bestemt fødevare.

Desuden er der mange, der gør opmærksom på, at de ikke kan nøjes med 350 gram hakket oksekød, hvorfor de bare vil købe flere pakker og dermed belaste klimaet med mere plastik.

De rasende kunder tager indkøbsdirektør i Rema 1000 Danmark dog ikke så tungt:

"Vi har haft lignende reaktioner på andre ting. Eksempelvis brødstørrelserne. Det er nok ti år siden, men det har vist sig, at folk er blevet glade for det, fordi nu har de ikke så meget brød, som ligger og mugner", siger han til Avisen Danmark.

Han er dog klar i spyttet, da han bliver forholdt, at en lang række kunder overvejer at handle hos konkurrenten fremover:

"Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af. Der er jo ingen varer, der er blevet fjernet. Det er egentlig bare en pakkestørrelse, vi har ændret. Der er ingen restriktioner", fortæller han til mediet.

Rema 1000's nye tiltag træder i kraft fra på lørdag.

Anbefalet til dig