René har fået nok: Afskaf valgplakater

04/11/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Knap 10.000 har allerede støttet Renés forslag om at afskaffe valgplakater.

Mest læste i dag

Uanset hvor i landet du befinder dig i øjeblikket, vil du stort set ikke kunne finde en lygtepæl, hvor der ikke hænger en plakat med et billede af en politiker på.

Årsagen skyldes naturligvis, at der om ganske kort tid skal stemmes til kommunalvalget, og efter afstemningen pilles plakaterne ned igen, hvis partierne ellers husker det.

I en tid hvor der er rigtig meget fokus på klimaet, forstår René Dyrberg Jørgensen ikke, hvorfor man fortsat hænger valgplakater op.

Han har derfor opstillet et borgerforslag den 11. oktober, hvor målet er at få afskaffet valgplakater.

René skrive følgende som begrundelse:

Verden er udfordret på klimaet.

René er ikke alene 

“Produktionen af valgplakater, er i den forbindelse med til, at belaste miljøet. Efterfølgende belastes miljøet, når valgplakaterne skal hænges op, og igen, når de skal tages ned. Efter nedtagning ligger der ofte efterladenskaber rundt i naturen, strips, ødelagte valgplakater m.m. Dette er heller ikke godt for miljøet.” fortæller René. der herefter henviser til TV2 Fyn, der har fundet ud af, at produceringen af 1.000 stk. valgplakater svarer til at køre 10.000 kilometer i en fossil-bil.

“Ved at forbyde ophængning og produktion af valgplakater, skåner vi dermed miljøet, og er med til, at få CO2 belastningen reduceret," lyder det. 

Politikerne må være med til, at gå forrest i denne miljøbelastende reklameform. Tiden er løbet fra denne måde at reklamere på, da der i dag, i 2021, er helt andre måder, at møde vælgerne på,” skriver René, der slutteligt opfordrer politikerne til at møde deres vælgere på Sociale medier.

René er ikke den eneste, der ønsker at få afskaffet valgplakaterne. Hans forslag har indtil videre fået støtte af 9.908 danskere.

Hvad mener du? Bør man afskaffe valgplakater med tanke på klima og miljø, eller er det fint de hænger der til diverse valg i Danmark?

Anbefalet til dig