Renée Toft Simonsen bakker op om Claes Antonsen: “Det krænker min retsfølelse”

Nyheder
Foto: Lau-Nielsen Morten/Ritzau Scanpix
Foto: Lau-Nielsen Morten/Ritzau Scanpix
I en tid hvor stormen raser omkring trommeslager Claes Antonsen, erklærer hans mangeårige veninde, Renée Toft Simonsen, sin støtte og solidaritet.

Lige nu læser andre også

På sin Instagram-profil udtrykker den 59-årige forfatter og tidligere model åbent sin støtte til Claes Antonsen, som er havnet i en shitstorm efter udgivelsen af dokumentaren "Sexisme i musikbranchen". 

Dokumentaren nævner ikke Claes Antonsen ved navn, men beskriver hændelser, som flere tidligere deltagere i "Toppen af poppen" har oplevet som sexistiske. Claes Antonsen har erkendt sin rolle og undskyldt, men konsekvenserne har været store. Han og The Antonelli Orchestra er blevet droppet fra flere store shows som "Vild med dans" og "Toppen af poppen".

Det skriver Ekstra Bladet

Dokumentaren har skabt røre i musikmiljøet, og Claes Antonsen befinder sig i orkanens øje. Men nu har Renée Toft Simonsen skrevet et instagramopslag, hvor hun bakker ham op. 

"Min ven Claes er blevet aflyst og står pludselig uden mulighed for at arbejde, og det krænker min retsfølelse," skriver Renée Toft Simonsen blandt andet i opslaget. 

Med sit opslag vil hun gerne udfordre narrativet om, at Claes Antonsen alene skal bære ansvaret for sexismen i musikbranchen og skriver følgende:

"At han pga. af de tre ytringer nu personligt skal stå til ansvar for sexisme i musikbranchen, er helt enkelt ikke i orden. At nogen har følt sig stødt over de ytringer, er helt ok, at jeg personligt ikke ville blive stødt over nogen af de ytringer, er også helt ok."

I Renée Toft Simonsens opslag på instagram runder hun af med at beskrive, hvordan venskabet mellem hendes og Claes Antonsen går helt tilbage til deres tid på Marselisborg Gymnasium for 42 år siden og skriver afslutningsvist: "Har du brug for en kop mokka og en skulder, står min dør altid åben."

Og det er ikke kun Renée Toft Simonsen, der har vist sin støtte. Hendes datter, Ulrikke Toft Simonsen, har også offentligt stået bag Claes Antonsen. Claes Antonsen har samarbejdet tæt med Renée Toft Simonsens mand, Thomas Helmig, siden deres ungdom. Thomas Helmig og Claes Antonsen har en historie, der strækker sig tilbage til deres teenageår, og de har endda spillet sammen i bandet Thomas Helmig Brothers.

Læs Renée Toft Simonsens opslag her.

Anbefalet til dig