Rengøring af havefliser – 3 effektive metoder

14/06/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Har du svært ved at komme af med snavs, mug og alger på dine havefliser?

Mest læste i dag

Rengøringen af havefliserne kan være en både udfordrende og tidskrævende opgave. Derudover kan det være ganske frustrerende, når dit hårde rengøringsarbejde ikke skaber resultater. Havefliserne kan dog sagtens blive pæne igen, så du ikke længere behøver at kigge på snavset, men derimod byde rene og flotte fliser velkommen igen lige til forårets smukke sæson. I det følgende får du et bud på tre effektive metoder, som du kan anvende til at få fliserne rene på ny.

Højtryksrenser med eller uden sæbe

Er du indehaveren af en højtryksrenser, er det på tide at få denne ud af garagen for at gå i gang med rensningen af havefliserne. Højtryksrenseren er nemlig særdeles velegnet, når det indledende arbejde med rengøringen af havefliser og belægningssten skal ordnes. Under anvendelsen af højtryksrenseren er det dog vigtigt, at du ikke spuler fugesandet bort fra flisernes mellemrum, men derimod arbejder i store og bløde bevægelser. Start i et af terrassens hjørner for herefter at arbejde dig ned imod afløbet og kloakken. Er havefliserne ufatteligt snavsede grundet alger og ukrudt, kan du med fordel anvende højtryksspuleren sammen med en omgang varmt vand og et universalrengøringsmiddel. Rengøringsmidlet vil hjælpe med at opløse urenhederne og skabe gode resultater på kort tid.

Udendørskost med hårde børster 

Ønsker du ikke at investere i en højtryksrenser, kan du også få bugt med de beskidte havefliser ved hjælp af en god udendørskost med hårde børster. Hvis fliserne blot er en smule beskidte, kan du i denne forbindelse nøjes med at bruge en stor spand varmt vand sammen med kosten. Fordelen ved denne metode er desuden, at rengøringen foregår på miljøvenlig vis. Er der tale om fliser fyldt med mos og alger, gælder det om at hælde et universalrengøringsmiddel ned i spanden med det varme vand. Skrub hårdt og længe på fliserne og sørg for at starte i hjørnet som beskrevet ovenfor med højtryksrenseren.

Professionel hjælp

Har du ikke tid i kalenderen til at kæmpe med fliserengøringen, eller har du blot lyst til at lave sjovere ting end uderengøring, er det selvfølgelig også muligt at få hjælp fra diverse professionelle firmaer. Et firma som har beskæftiget sig med rensning af fliser i over 10 år, er det danske firma Nanostone. Virksomheden tilbyder services lokalt over hele Danmark og kan give dine havefliser en effektiv behandling, som beskytter og hindrer fliserne mod indtrængen af vand. Hermed vil væksten af algerne og mos på overfladen besværliggøres, og du kan glæde dig til at nyde det pæne syn til forårets og sommerens mange udetimer.

 

Anbefalet til dig