Restriktionerne forlænges: Statsministeren holder Danmark lukket

23/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren har besluttet, at Danmark forbliver nedlukket.

Mest læste i dag

Mandag fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at regeringen har besluttet, at nedlukningen af Danmark forlænges. 

Det betyder i praksis, at de restriktioner, som danskerne netop nu lever med, fortsætter indtil på den anden side af påsken. Statsministeren fortæller nemlig på pressemødet, at Danmark forbliver nedlukket indtil 13. april.

Smitten spreder sig

24 døde. 254 indlagt. 1450 smittede. Det er status på coronavirussen i Danmark mandag. 

Smitten bliver ved med at sprede sig og presset på sundhedsvæsnet stiger. Det er derfor fortsat vigtigt, at danskerne følger alle retningslinjer, så vi undgår at smitte hinanden. Mange vil blive smittet, men antallet skal helst flades ud, så presset på sundhedssystemet ikke bliver så tungt, at det kollapser. 

Tidligere på dagen kom det frem, at Statens Serum Institut anbefaler, at man forlænge restriktionerne. I rapporten Vurdering af det aktuelle smittetryk i Danmark oplyser instituttet, at man mener, at en forlængelse kan tjene til at færre danskere bliver smittet. Man må gå ud fra, at det er en af de faglige vurderinger, som statsministerne har taget med i sine overvejelser, inden hun traf beslutningen. 

 

 

Anbefalet til dig