Retoriker råder: Kong Frederik skal huske dette særlige Obama-trick i sine taler

Af: Mie M.B

|

08/02/2024

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Kongen har allerede fået det med i sine første taler - han skal bare blive ved

Mest læste i dag

Kong Frederiks evner som offentlig taler har længe været et debatteret emne, og ifølge eksperter står han overfor betydelige udfordringer, når det kommer til at holde dem. Men der er håb forude. Med de rette teknikker og øvelse kan han overkomme sine vanskeligheder og endda udvikle sig til en dygtig taler. Dette inkluderer brugen af det, der er blevet kendt som "Obama-finten". Det skriver B.T.

Under et nyligt erhvervsfremstød i Polen vakte Kong Frederik opmærksomhed ved at benytte humor i sine taler, hvilket fik publikum til at le. Særligt hans evne til at referere til sin kone, Dronning Mary, i sine taler, har vundet folkets hjerter. "Det er en smule nyt men omvendt har jeg prøvet det mange gange før – sædvanligvis med min kone, hendes majestæt, men hun havde andre opgaver i dag, så I må nøjes med mig," sagde kongen, hvilket illustrerer hans forsøg på at gøre sin offentlige fremtræden mere personlig og relaterbar.

Retoriker Mette Højen påpeger, at Kong Frederik viser størst potentiale i mindre formelle og mere improviserede taler, hvor hans personlighed skinner igennem. "Han er på vej til at finde sig selv som majestæt og taler," forklarer hun og understreger vigtigheden af, at kongen fortsætter med at udvikle sin stil, især i formelle situationer, hvor det kan blive en større udfordring at indarbejde personlighed og humor.

Ifølge Højen er nøglen til succes for Kong Frederik at øve sig på at projektere sin stemme og bruge musikalske virkemidler som tempo, volumen og pauser. Dette vil ikke alene gøre hans taler mere overbevisende, men også mindske nervøsitet og skabe en følelse af sikkerhed.

Højen foreslår også, at Kongen fortsætter med at inddrage Dronning Mary i sine taler, hvilket kan skabe en følelse af samhørighed og tryghed. Denne teknik, som Højen kalder "Obama-finten", signalerer et teamwork mellem Kongen og Dronningen, hvilket kan gøre Kong Frederik mere tryg i talersituationer.

Selvom Kong Frederik måske ikke naturligt befinder sig i talernes superliga, som tidligere USA's præsident Barack Obama eller Dronning Mary, mener Højen, at han har potentiale til at blive en fremragende taler ved at trække på sine unikke personlighedstræk. "Alle har nogle forskellige personlighedstræk, man kan bruge i en tale-situation," siger Højen og påpeger, at mange vil kunne spejle sig i kongens mere introverte natur.

Anbefalet til dig