Rhodos ramt af jordskælv: Turister lå på stranden og solbadede

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Den populære feriedestination er blevet ramt af et jordskælv.

Lige nu læser andre også

Rhodos, en af Grækenlands mest populære ferieøer, oplevede i dag et jordskælv på 4,7 på Richter-skalaen. Rystelserne kunne mærkes over hele øen, og flere turister fik sig en uventet oplevelse midt i solbadningen.

Det skriver Aftonbladet.

Svenske Alva Lindh, 17 år, var på stranden, da jordskælvet ramte. 

"Vi bemærkede, at stolene bevægede sig, og at det føltes, som om nogen trak i dem bagfra. Men da vi kiggede op, stod der ingen der," fortæller Alva Lindh.

Jordskælvet afskrækkede dog ikke strandgæsterne.

"Alle er stadig på stranden," siger Alva Lindh og fortsætter: "Nogle kiggede op og sådan, forstod ikke rigtig, hvad der skete. Men alle er der stadig."

Ifølge græske medier lå jordskælvets epicenter 22 kilometer nordnordøst for Rhodos og 32 kilometer nordøst for Symi, nær Marmarida på den tyrkiske kyst. Denne placering gjorde, at rystelserne kunne mærkes tydeligt på Rhodos, men skaderne var heldigvis minimale.

Rejseselskabet Tui var hurtige til at reagere på hændelsen. Kort efter jordskælvet sendte de en sms til deres gæster på Rhodos med information og råd om at forholde sig roligt. 

Adam Györki, nordisk kommunikationschef hos Tui, udtalte: "I nogle tilfælde sender vi information ud til vores gæster. Vi synes, det er bedre at sende én sms for meget end for lidt."

Med denne usædvanlige oplevelse i bagagen kan turisterne fortsætte med at nyde deres ferie på Rhodos med sol og strand.

Anbefalet til dig