Ris tilbagekaldes: Konstateret for højt indhold af pesticider

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ris bliver tilbagekaldt, da der er fundet et for højt indhold af pesticidet chlorpyrifos. Derfor bør de heller ikke indtages.

Mest læste i dag

Har du købt ris til aftensmaden på det seneste? I så fald er det en god idé at undersøge, om de er omfattet af en nylig tilbagekaldelse fra Fødevarestyrelsen. 

I en pressemeddelelse skriver de, at virksomheden Golden Foods ApS er nødt til at tilbagekalde produktet 'Karla Extra Long Grain Basmati-ris'. 

Årsagen til, at det nu bliver tilbagekaldt er, at det er blevet konstateret, at der er for højt et indhold af pesticidet chlorpyrifos i produktet. Det betyder også, at man naturligvis ikke skal spise disse ris. 

Ifølge Fødevarestyrelsen er der tale om en stor pose med ris, der har en nettovægt på 5 kg. De oplyser også, at det parti, der bliver tilbagekaldt, har følgende batch-nummer: 1139. Desuden lyder det, at alle produkter har en bedst før-dato, der hedder oktober i 2027. 

Produktet er ikke blevet solgt specielt mange steder, da det kun er specialvarebutikker i Københavnsområdet, der har haft dette parti i sortiment. 

Da der er fundet et for højt indhold af chlorpyrifos i risene, kan det ikke udelukkes, at der vil være en sundhedsmæssige risiko for bundet med at spise det. Derfor er det vigtigt, at man ikke indtager risene, hvis man har købt dem. 

Som udgangspunkt er det kun afgørende, at man ikke får et for højt indtag af pesticidet gennem længere tid. Det betyder, at det ikke er et enkelt måltid, der vil være afgørende. Af samme grund vil man heller ikke opleve akutte symptomer, hvis man indtager det. 

Såfremt du har købt dette produkt, skal du – som sagt – ikke spise det. 

I stedet skal du kassere det eller aflevere det retur til butikken, hvor det er købt. Vælger du den sidste løsning, vil det selvfølgelig være muligt at få penge tilbage. 

Anbefalet til dig