Robotterne kommer: Virksomhed vil fyre 55.000 ansatte

19/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
I diverse sci-fi film har handlingen længe været, at robotterne kommer og overtager jorden. Meget tyder på, at der faktisk er ved at ske.

Mest læste i dag

AI, artificial intelligence, er i den grad på fremmarch verden over. Det behøver ikke udelukkende være dårligt, men det bærer bestemt ikke kun gode ting med sig.

For nogle mennesker betyder det nemlig, at deres job er i fare.

BT Group (BT.L), Storbritanniens største bredbånds- og mobiludbyder, vil skære ned på op til 55.000 arbejdspladser, inklusive entreprenører i 2030 - potentielt over 40% af sin arbejdsstyrke - efterhånden som virksomheden fuldfører sin fiberudrulning og tilpasser sig nye teknologier som AI.

Virksomheden har arbejdet gennem en transformationsplan for at bygge et nationalt fibernet, samt udrulle højhastigheds 5G-mobiltjenester. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Øverste chef Philip Jansen sagde, at efter at have afsluttet fiberudrulningen, digitaliseret den måde, det fungerede på, vedtaget kunstig intelligens (AI) og forenklet dens struktur, ville BT forlige sig med en meget mindre arbejdsstyrke og betydeligt reduceret omkostningsbasen ved udgangen af ​​2020'erne.

"Ny BT Group vil være en slankere virksomhed med en lysere fremtid," sagde han.

Han tilføjede, at der ville være behov for omkring 10.000 færre netværksingeniører for at køre digitale netværk, mens teknologier som automatisering og AI ville erstatte yderligere 10.000.

Ydermere meddelte BTs rival Vodafone (VOD.L) tirsdag, at de ville nedlægge 11.000 arbejdspladser på verdensplan for at forsøge at genoprette sin konkurrencefordel.