Rørende video: Redningsfolk trækker levende hvalp op fra murbrokkerne

14/4/22 10:15

Ida Hansson

Foto: Twitter/@ukraine_world
En hvalp er blevet reddet fra murbrokkerne, og blev genforenet med sin ældre ejer.

Redningsfolkene formåede at trække hunden ud af murbrokkerne, før de genoplivede den næsten døde hund og afleverede den til sin bekymrede 77-årige ejer.

Det er rapporteres, at manden kun lige overlevede beskydningen selv, og efterfølgende fortalte beredskabspersonalet om sin lille hvalps situation. Det skriver Metro.

"Hvert liv er vigtigt - dette er sloganet for politiet og redningsfolkene i Donetsk Oblast," sagde Donetsks regionale politi i en erklæring og fortsatte:

"Den nylige beskydning af landsbyen Mykhailivka dræbte næsten en 77-årig mand. Han overlevede mirakuløst, og hans hvalp blev begravet under murbrokker og jord. Den ældre mand var desperat efter at se sin firbenede ven. Redningsfolk opgav dog ikke håbet om at finde ham, da der lød et hvin - hunden var stadig i live. Sammen fandt og trak politi og redningsfolk hunden op af jorden."

Foto: Twitter/@ukraine_world

Foto: Twitter/@ukraine_world

Efter at være blevet genforenet fik manden og hans hund begge lægehjælp, tilføjede politiet.

Ukraines beredskabstjeneste delte også optagelser af redningen og sagde, at klippet viste 'så meget liv' og 'så meget venlighed og mod fra dem, der fortsætter med at udføre deres pligter under daglig beskydning'.

Foto: Twitter/@ukraine_world

Foto: Twitter/@ukraine_world

I de seneste dage har Rusland flyttet sit fokus mod den østlige del af Ukraine, hvor titusindvis af tropper og pansrede køretøjer er set på vej mod Donbas-regionen.

Forud for det frygtede overfald er civile blevet opfordret til at flygte fra området, mens de stadig kan.