Rolf Sørensen: 5 gode råd til Tour de France

09/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Rolf Sørensen kommer med et par få gode råd til publikummer ved Tour de France, således at cykelløbet kan blive til en folkefest, samtidig med at sikkerheden er i top.

Mest læste i dag

Når Tour de France skal køres i Danmark fra d. 1.-3. juli, forventer man hundredtusindvis af tilskuere langs de danske veje.

Selvom Tour de France bliver en kæmpe folkefest, skal vi stadig huske, at det er et professionelt cykelløb, som skal afvikles på en god og sikker måde. Det oplyser Grand Départ Copenhagen i en pressemeddelelse via Ritzau.  

Hvis nogen skulle vide noget om det, er det cykelkommentatoren Rolf Sørensen. 

Rolf har kørt Tour de France syv gange og været med omkring løbet endnu flere gange. 

Han kommer derfor med et par gode råd til publikum, da mange måske ikke, har været ude at se et cykelløb før. Han siger: 

“Vi skal igennem de her danske Tour de France-dage med glamour, og det kommer vi også, hvis vi passer på. Pas på jeres børn, hunde og ældre, for rytterne kommer altså hurtigt. Så hav jeres fest, men pas på med flag, hunde, børn, ældre - og jer selv.” 

Tour de France rytterne er akrobater på deres cykler. 

De kan undvige huller i asfalten og hoppe over midterrabatter på deres cykler, som var det, det mest naturlige i verden.

Det er dog set før, at det kan gå galt. En tilskuer kom sidste år i vejen for cykelrytterne og var årsag til et styrt i feltet. Andre gange er det set, at det er mobiltelefoner og løse hunde der er kommet i vejen for rytterne.

Så hold arme, selfiestænger, skilte og andet i den dur, væk fra fra vejbanen når cykelrytterne kommer. 

Rolf Sørensen fremhæver også, at publikum skal væbne sig med god tålmodighed. Han påpeger, at det vil være en god idé, at tage afsted i rigtig god tid, da mange veje vil blive spærret af.

Der kan findes gode tips til at planlægge sin vej til og fra Tour de France på letourcph.dk/trafik.

Rolf fortæller også at der vil være omkring 5000 frivillige langs ruten. De er afgørende for, at Tour de France afvikles godt og sikkert. Han siger. 

“Lyt til dem. De er superguidede folk og ved hvad det handler om, og de har fået nøje instrukser af franskmændene, som er eksperter det her.” 

De frivillige kan kendes på deres røde t-shirt og hat samt gule trafikvest.

De fem gode råd helt kort: 

Hold dig på den rigtige side

Træd ikke ud på vejen. Hold dig og dine ting væk fra vejen. 

Hold øje med vejen

Der er ikke kun cykelryttere på ruten, men også reklamekaravanen med biler og andre ryttere. Så hold øje med hvad der foregår. 

Planlæg din rejse til og fra løbet

Planlæg din rejse her. Så sikrer du nemmest din rute fra og til cykelløbet.

Spørg de frivillige til råds

Spørg de frivillige og ret dig efter deres anvisninger. De er til for at hjælpe og sørge for at alle får en god oplevelse. 

Hunde og børn 

Pas på dig selv og hinanden - sørg især for at holde børn og hunde væk fra ruten.

Anbefalet til dig