Rottweileren Chewbacca: Svigtet kun tre måneder gammel

16/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Chewbacca og hans første ejer var et dårligt match. Foto: Dyrernes Beskyttelse
Da rottweileren Chewbacca var tre måneder gammel, måtte han finde et nyt hjem. Hans gamle ejer kunne desværre ikke opfylde hans behov, og den lille fyr blev dermed en ud af mange hunde, som matches med de forkerte hjem.

Mest læste i dag

Chewbacca nåede ikke at bo længe i sit første hjem. Han var flyttet ind hos en ung mand, som boede i lejlighed, og der gik ikke lang tid før det gik op for manden, at det var et dårligt match med en hvalp, der kræver både plads og tid. Heldigvis trådte Dyrenes Beskyttelses lokale kredsformand til og fik overdraget Chewbacca, som derefter flyttede ind på Nordjyllands Internat i en alder af bare tre måneder. Det fortæller Dyrernes Beskyttelse på deres hjemmeside. 

”Han var en meget stille hvalp, mens han var på internatet. Han ville bare gerne være sammen med os, og derfor holdt han sig lige i nærheden i løbet af dagen,” fortæller Cathrine Cocks, medarbejder på Nordjyllands Internat i historien.  

Dårligt match mellem hund og ejer

Chewbacca er købt over en salgsside på internettet og det ses desværre ofte, at hunde, der sælges i diverse Facebook-grupper, Gul og Gratis eller Den Blå Avis, ikke bliver fulgt sikkert videre i livet. Alt for mange hvalpe, der sælges på denne måde, ender de forkerte steder.   

Når mennesker ønsker sig en hund, er der mange hensyn, som skal tages. Det er spørgsmål, som enhver ansvarlig kommende kæledyrsejer bør stille sig selv: Er det et hjem med børn? Er familien meget hjemme eller ofte væk? Er der en have eller skal hunden bo i lejlighed? I tilfældet med Chewbacca var opdrætter tydeligvis ikke gået ind i, hvilke behov han havde og hvem hvalpen blev solgt til.

Chewbacca er en rottweiler, hvilket betyder, at han bliver en stor hund på omkring 40-50 kg. Han får brug for meget plads at boltre sig på, og en lejlighed er derfor et virkelig dårligt match. Samtidig var hans første ejer meget ung, og havde ikke overskud til en hund som Chewbacca.

I dag har Chewbacca det heldigvis rigtig godt. Han er flyttet ind i et hjem med masser af overskud og erfaring, og han har tilmed fået en storebror i form af rottweileren Bosco.

Chewbacca var en af de mere heldige hvalpe, selvom han blev opdrættet hos en avler, der ikke sikrede sig, at hans nye ejer kunne påtage sig det store ansvar der følger med, når man skal have en hund. Cathrine Cocks fra Nordjyllands Internat fortæller, at hvalpen i dag er en helt anden. Da hun besøgte ham knap en måned efter han var flyttet ud til sin nye familie, var han fuld af spilopper og energi.

”Han er en helt anden hvalp. Chewbacca er blevet så glad og fræk. Han har virkelig fået selvtillid. Det er så dejligt” afslutter Cathrine.

Anbefalet til dig