Royal familie ramt af corona: Det kommer til at koste mange penge"

28/9/20 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Pandemien har haft store konsekvenser for kongefamilien.

Coronaen har allerede kostet det britiske kongehus dyrt. Det viser en opgørelse over økonomien som er blevet offentliggjort i britiske medier. Indtil nu har pandemien, der har lukket store dele af veden ned, kostet dronning Elizabeth og resten af familien en ganske betydelig sum. Hele 300 million har kongefamilien måtte vinke farvel til. Det er dog ikke appannagen, der er blevet inddraget til at købe værnemidler for. Istedet er det et andet ben af den royale forretning, der halter i år. 

Det fortæller det store amerikanske nyhedsmedie CNBC, der har set den omtalt rapport, der viser at kongefamilien formentlig må spænde livremmen ind, da coronaen får store konsekvenser for årets indtjening. 

Særligt slemt ramt

Det er særligt Royal Collection Trust - også kaldet RCT - som er den enhed, der vedligeholder monarkiets kunstsamling. Denne finansieres især af turisters besøg på de kongelige slotte, men den indtjening har været stort set ikke eksisterende under pandemiens første bølge, da de kongelige slotte - ligesom en hel række andre turistattraktioner - blev lukket ned, da coronaen i det tidlige forår skyllede ind over Europas kyster. 

Derfor må dronning Elizabeth og resten af den engelske kongefamilie vinke farvel til de mange millioner, der på et typisk år ruller ned i pengekassen, når turisterne strømmer til de populære slotte. Det betyder bl.a., at finansieringen skal findes et andet sted, når Buckingham Palace skal renoveres. Det ser ellers ud til at blive en dyr omgang, der forventes at løbe op i mange millioner. 

Kongefamilien planlægger dog ikke at rydde ud i personalet på Buckingham Palace for at indhente noget af det tabte, fortælles det. Istedet for fyringer er planen at det tabte skal hentes via effektivseringer, fortæller de konglige.