Royal Run melder ud: Bliver i år uden en kronprins i spidsen

Af: Mie M.B

|

03/01/2024

Foto: Royal Run
Foto: Royal Run
Royal Run slog sidste år deltagerrekord. Alle billetter til 2024 er udsolgt

Mest læste i dag

I år vil det velkendte Royal Run-løb have en anderledes kongelig frontfigur, når det løber af stablen i maj. Kronprins Frederik, som traditionelt har ledet løbet, vil ikke længere bære titlen som kronprins, men derimod som konge af Danmark. Dog vil denne ændring ikke påvirke hans deltagelse i løbet, forsikrer arrangørerne. Det skriver TV2.

"Nu kan vi se frem til Royal Run med en konge," meddeler løbsarrangørerne i en mail og bekræfter, at de har sikret godkendelse fra kongehuset efter dronningens abdikation.

Suzanna Meyer, presse- og kommunikationsansvarlig på Royal Run, forklarer til TV 2 Kosmopol, "Vi har været i kontakt med kongehuset og har fået et ok til at skrive, som vi skriver i mailen. Så det er vores klare forventning, at der ikke kommer noget afbud."

Royal Run, der finder sted den 20. maj 2024 i København/Frederiksberg, Kalundborg, Fredericia, Aarhus og Brønderslev, har allerede meldt alt udsolgt med 87.500 tilmeldte. Denne opbakning kom, selv før nyheden om, at løbet nu vil inkludere en konge og ikke kun en kronprins, blev offentliggjort.

Løbet blev første gang afholdt i 2018 i anledningen af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, og det har siden udviklet sig til en årlig tradition. Værtsbyerne skifter hvert år, men København og Frederiksberg har været faste deltagere siden begyndelsen. Sidste år satte Royal Run deltagerrekord med 93.684 løbere på landsplan.

Anbefalet til dig