Rusland advarer: Europa vil forsvinde

Af: Ida Hansson

|

14/06/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rusland har advaret Vesten om, at Europa vil "forsvinde" i en atomapokalypse, hvis de forsyner Ukraine med missiler.

Mest læste i dag

Den ubehagelige trussel kommer efter, at Polens tidligere udenrigsminister Radoslaw Sikorski fortalte allierede, at de teknisk set kunne levere det dødelige artilleri.

Han har sat gang i endnu en atomstrid efter at have hævdet, at Putin havde overtrådt Budapest-memorandummet om sikkerhedsgarantier fra 1994.

De tilsluttede sig traktaten om 'ikke-spredning af atomvåben' sammen med Rusland, USA og Storbritannien - men Radoslaw Sikorski hævdede, at Putin nu havde brudt aftalens vilkår ved at invadere landet.

Men Kreml var ikke helt tilfreds med hans kommentarer og hævdede, at han modarbejdede den allerede skrøbelige situation. Det skriver TheSun.

Lederen af ​​Den Russiske Føderations statsduma, Viacheslav Volodin, slog straks tilbage på Radoslaw Sikorskis forslag.

"Med sådanne deputerede vil europæerne have meget mere alvorlige problemer end dem, de allerede har stået over for i dag (flygtninge, rekordstor inflation, energikrise. Sikorski fremprovokerer en atomkonflikt i centrum af Europa. Han tænker hverken på Ukraines fremtid eller på Polens fremtid. Hvis hans forslag bliver opfyldt, vil disse lande ophøre med at eksistere, og det samme vil Europa," skrev han på sin Telegram-kanal.

Viacheslav Volodin sagde også, at Polens tidligere udenrigsminister skal tvinges til at gennemgå en psykiatrisk evaluering.

På trods af at vestlige lande fortsat er tilbageholdende med at levere nogle konventionelle våben, har Rusland gjort det klart, at de ikke vil blive slået af atomkrig.

I begyndelsen af ​​måneden udløste Putin et hypersonisk missil på NATO's forsyningslinjer inde i Ukraine i et forsøg på at stoppe våben, der krydser grænsen.

Rusland kan nu også prale af et frygtindgydende krigsfly blandt deres flåde, der er i stand til at transportere atomvåben tusindvis af kilometer.

Tupolev Tu-22M3, som blev indsat for første gang af Rusland i dets krig med Ukraine under "tæppebombningen" af Mariupol, har en operationel rækkevidde på næsten 7.000 km, hvilket placerer hele Europa og USA's østkyststater inden for dens anvendelsesområde.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig