Putin advarer om katastrofale konsekvenser: Macron svarer igen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vladimir Putin har advaret om katastrofale konsekvenser.

Mest læste i dag

Atomkraftværket i Zaporizjzja har siden marts været besat af Rusland. Værket drives dog fortsat videre af Ukrainske ansatte.

I den forbindelse har mange været bange for, at der kunne være tale om en tikkende katastrofe.

Ifølge B.T. har Ruslands leder, Vladimir Putin, søndag over telefonen advaret Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, om en mulig katastrofe.

Putin advarer nemlig om "katastrofale konsekvenser", hvis - som han hævder - de ukrainske angreb mod atomkraftværket fortsætter.

Macron har derimod opfordret Vladimir Putin til at indstille den russiske militæroperation i Ukraine, da det er tilstedeværelsen af russiske styrker ved atomkraftværket, der er den største risiko.

I lidt over to uger har FN's atomenergiagentur, IAEA, haft to inspektører til stede, mens Energoatom søndag bekræfter, at man har stoppet den sjette og sidste reaktor af sikkerhedsmæssige årsager.

Ukrainsk succes

I de seneste dage har Rusland som bekendt lidt store nederlag til den ukrainske hær i den østlige og nordøstlige del af Ukraine.

Men det er langt fra sikkert, at det ville have været en succes, hvis ikke det havde været for en snedig udtænkt plan.

Successen i den nordøstlige del af landet er nemlig betinget af, at ukrainske styrker i den sydlige del har sat gang i en større offensiv, der siges at have narret Rusland, der er blevet distraheret fra, hvad der er foregået i den nordlige del.

Anbefalet til dig