Rusland angriber kraftværker

Af: Ida Hansson

|

12/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraine opnåede slående fremgang på den 200. dag siden Rusland invaderede i dag - efterfulgt af 'hævn'-angreb fra Putins styrker.

Mest læste i dag

Præsident Zelensky fordømte "bevidste og kyniske missilangreb" mod kraftværker som terrorhandlinger.

"Ingen militærfaciliteter, kun målet om at efterlade folk uden lys og varme," sagde han.

Der var udbredte afbrydelser i hele Ukraine, som han gav skylden for, at Rusland angreb kraftværker, med et bombardement, der antændte en massiv brand på et kraftværk i Kharkivs vestlige udkant. Angrebet dræbte mindst én person.

Det sker efter, at Moskvas tropper blev drevet ud af områder af territorium denne weekend, hvor tusinder flygtede fra nøglebyer.

Ukraines militærchef, general Valerii Zaluzhnyy, hævdede, at hans styrker havde generobret omkring 1.160 kvadratkilometer, siden modoffensiven begyndte i starten af ​​september.

Han sagde, at ukrainske tropper nu kun er 48 kilometer fra den russiske grænse. Det skriver Metro.

Men russiske angreb i går aftes forsøgte at skade Ukraines evne til at fortsætte. Landets næststørste by, Kharkiv, så ud til at være uden strøm i aften, med biler, der kørte gennem mørke gader.

Separat med dette lukkede Zaporizhzhia-atomkraftværket i det Rusland-besatte syd fuldstændigt ned i et forsøg på at forhindre en strålingskatastrofe, da kampe rasede i nærheden.

I de seneste dage førte Kyivs handling om at genvinde kontrollen over Kharkiv-regionen til, at russiske tropper trak sig tilbage for at forhindre at blive omringet.

En bataljon delte en video af ukrainske styrker foran en kommunal bygning i Hoptivka, en landsby lidt over en kilometer fra grænsen og omkring 19 kilometer nord for Kharkiv.

Kharkivs borgmester, Igor Terekhov, kaldte strømafbrydelsen 'den russiske angribers hævn for vores hærs succes ved fronten, især i Kharkiv-regionen'.

Ukrainske embedsmænd sagde, at Rusland ramte Kharkiv TEC-5, landets næststørste varme- og kraftværk, og Zelensky postede en video af Kharkiv-kraftværket i brand.

Kraftværket, et af de 10 største atomkraftværker i verden, har været besat af russiske styrker siden krigens tidlige dage.

Anbefalet til dig