Rusland er ikke tilfreds: Kalder Putins manglende invitation til dronningens begravelse for 'umoralsk' og 'blasfemisk'

16/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Globale ledere er indstillet til at komme til London på mandag til dronningens begravelse, men der vil ikke være nogen russisk repræsentation.

Mest læste i dag

Rusland siger, at beslutningen om ikke at invitere Vladimir Putin og andre højtstående personer til dronningens begravelse er "dybt umoralsk" og "blasfemisk".

Verdens ledere samles i London på mandag for at mindes Storbritanniens længst siddende monark - men Kreml-repræsentanter blev udeladt af invitationslisten på grund af den igangværende Ukraine-invasion.

Den russiske præsident er ikke den eneste globale repræsentant, der er udelukket, da ledere fra Syrien, Venezuela, Afghanistan, Hviderusland og Myanmar også er udeladt.

Storbritannien har været en stærk tilhænger af Ukraine i den igangværende krig, og har ydet økonomisk bistand og våben til landet siden invasionen.

The Sun rapporterer, at talskvinden for Ruslands udenrigsministerium, Maria Zakharova, kalder afvisningen som et "forsøg på at bruge den nationale tragedie til geopolitiske formål".

"Vi ser dette britiske forsøg på at bruge den nationale tragedie, som har rørt millioner af menneskers hjerter rundt om i verden, til geopolitiske formål for at gøre op med vores land... som dybt umoralsk. Dette er særligt blasfemisk over for Elizabeth IIs minde," sagde hun.

Maria Zakharova fortsatte med at sige, at den afdøde monark ikke blandede sig i politik, og derfor skulle de ikke spille en rolle på invitationslisten.

Hun fortsatte også med at give russiske kondolencer til det britiske folk "for det store tab, der ramte dem".

Storbritannien har i øjeblikket ingen diplomatiske forbindelser med Syrien eller Venezuela, mens den nuværende politiske situation i Afghanistan gjorde det uholdbart at invitere diplomater.

Kong Charles er vært for en modtagelse af højtstående personer i Buckingham Palace på søndag, hvor globale ledere vil blande sig med arbejdende medlemmer af den kongelige familie.

Nogle af dem, der flyver ind til begravelsen, forventes at besøge Westminster Hall, hvor dronningens kiste ligger i staten. Blandt de fremmødte er Ukraines førstedame Olena Zelenska.

"Olena Zelenskas tilstedeværelse er endnu et tegn på den globale støtte til Ukraine, mens Rusland er isoleret. Storbritannien er en af ​​Ukraines mest trofaste allierede," sagde en kilde ifølge Mirror.

USA's præsident Joe Biden og den franske præsident Emmanuel Macron er også blandt de højprofilerede gæster, der har bekræftet sin deltagelse.

Anbefalet til dig