Rusland gentager sin trussel: Disse lande er mål der skal ødelægges

Af: Ida Hansson

|

05/05/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Shutterstock/Vladimir Putin
Rusland har gentaget en advarsel om, at forsendelser af Nato-våben til Ukraine er 'mål, der skal ødelægges'.

Lige nu læser andre også

Kreml har udtalt, at de har affyret to Kaliber-krydsermissiler mod ukrainske positioner fra en ubåd i Sortehavet.

Forsvarsministeriet offentliggjorde videooptagelser af dem, der blev affyret, og sagde, at de havde ramt uspecificerede landmål i Ukraine.

Tidligere onsdag gentog forsvarsminister Sergei Shoigu, at Rusland vil forsøge at ødelægge våbenforsendelser til Ukraine fra vestlige lande, som er steget i de seneste uger. Det skriver Metro.

Våben fra vestlige lande, der strømmede ind i Ukraine var med til at sløve Ruslands indledende offensiv, og ser ud til at spille en central rolle i den potentielt afgørende kamp om Donbas-regionen, hvor russisk-støttede separatister har kæmpet mod ukrainske styrker siden 2014.

Moskva flyttede sit fokus til industriregionen efter at have undladt at indtage Kiev i de første uger af krigen.

 “USA og dets Nato-allierede fortsætter med at pumpe våben ind i Ukraine,” sagde Sergei Shoigu på en pressekonference med embedsmænd i forsvarsministeriet på dag 70 af konflikten.

Foto: Shutterstock/Stabschef Valery Gerasimov

"Vi betragter enhver transport fra den nordatlantiske alliance, der ankommer til landets territorium med våben eller materialer bestemt til den ukrainske hær som et mål, der skal ødelægges,” tilføjede han. 

Ruslands forsvarsministerium tilføjede, at det havde deaktiveret seks jernbanestationer i Ukraine, der bruges til at forsyne ukrainske styrker med våben i landets østlige del, ved at bombe deres strømforsyninger.

Påstanden blev ikke uafhængigt verificeret, og Kreml sagde ikke, hvilke vestligt fremstillede våben, der blev leveret til ukrainske styrker via disse stationer.

Stabschef Valery Gerasimov var med under mødet, og mandag sagde USA, at de mente, at Gerasimov besøgte Ukraines østlige Donbas-region i sidste uge, men kunne ikke bekræfte mediernes rapporter om, at han blev såret under kampe.

Mens de russiske angreb var på tværs af et bredt stykke af landet, var nogle koncentreret i og omkring Lviv - den vestlige by tæt på den polske grænse, som var porten for Nato-leverede våben.

Anbefalet til dig