Rusland hævder sejr i falsk meningsmåling

28/09/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin beder ukrainere om at bekæmpe deres egne folk, da Rusland hævder sejren i en falsk meningsmåling.

Mest læste i dag

Ukrainere står over for at blive tvunget til at bekæmpe deres eget folk, efter Rusland meddelte sejr i falske afstemninger for at annektere fire regioner.

Mariupol-beboere i Donetsk, et af de adspurgte områder, blev sms'et om at gå til det lokale "Militærkommissariat", hvilket vækker frygt for, at de vil blive udnævnt.

Det skumle skridt kom, da Rusland igen truede med at bruge atomvåben, hvis Kiev fortsætter sin modoffensiv for at befri regionerne. Det skriver Mirror.

Under den falske fem-dages meningsmåling, som sluttede i går, blev indbyggerne tvunget til at stemme af russiske angribere med våben.

I aftes sagde Moskvas statsejede nyhedsbureau RIA, at 96 % i Donetsk, Kherson, Zaporizhzhia og Luhansk havde stemt for at blive en del af Rusland. Dette vil opmuntre Kreml til muligvis at bruge atomvåben til at forsvare disse "dele af Rusland".

Den russiske præsidents allierede, Dmitrij Medvedev, fra Ruslands Sikkerhedsråd, mener, at NATO ikke vil blande sig direkte i konflikten af ​​frygt for en atomeskalering.

"Demagogerne på tværs af havet og i Europa kommer ikke til at dø i en atomapokalypse," sagde han.

Den ukrainske præsidentrådgiver Mykhailo Podolyak spurgte, hvor folk skulle evakueres hen, hvis der er russisk atomangreb:

"Brugen af ​​atomvåben er et spørgsmål om global sikkerhed - det handler ikke længere kun om Ukraine." Han tilføjede, at ukrainere, der hjalp Rusland med at organisere annekteringsafstemningerne, ville blive anklaget for forræderi og mindst fem års fængsel.

Mens ukrainere og russere kæmpede på østfronten, fortsatte kaosset af Moskvas "mobilisering" af 300.000 reservister til Putins krig, med køer af biler ved Georgiens grænse, der forsøgte at flygte fra Rusland og masseanholdelser af demonstranter.

Putins kumpaner mener, at rekrutteringen - udsendelse af studerende, alkoholikere, syge og ældre til fronten - er så kaotisk, at det må være "sabotage".

Tv-propagandisten Vladimir Solovyov sagde til de ansvarlige rekrutteringsofficerer: "Jeg vil foreslå at tage dem alle ud og skyde dem ved at skyde lag med det samme og offentligt."

Anbefalet til dig