Rusland har ødelagt hundredevis af hospitaler i Ukraine

06/5/22 08:43

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Russiske tropper har ødelagt eller beskadiget næsten 400 sundhedsinstitutioner i ukraine. Det hævder Zelensky.

Ruslands invasion af Ukraine har ødelagt hundredvis af hospitaler og andre institutioner. Det har efterladt læger uden medicin til at tackle cancer, eller evnen til at udføre operation, sagde præsident Zelensky i går, torsdag.

I en video adresserer Zelensky til en medicinsk velgørenhedsgruppe. Her sagde han, at mange steder manglede selv basal antibiotika i det østlige og sydlige Ukraine, som er fokuspunkterne for kampene.

"Hvis man kun tænker på medicinsk infrastruktur, har russiske tropper i dag ødelagt eller beskadiget næsten 400 sundhedsinstitutioner: hospitaler, fødeafdelinger, ambulatorier," fortalte han i videoen.

I områder besat af russiske styrker, sagde han, var situationen var katastrofal og tilføjede:

"Dette svarer til en fuldstændig mangel på medicin til kræftpatienter. Det betyder ekstreme vanskeligheder eller en fuldstændig mangel på insulin til diabetes. Det er umuligt at foretage operation. Det betyder endda, ganske enkelt, mangel på antibiotika."

Rapporter fra Kreml siger, angreb kun er rettet mod militære eller strategiske steder. Det skriver NDTV.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

I en af ​​krigens mest fordømte handlinger blev et fødehospital næsten ødelagt den 9. marts i byen Mariupol. Rusland påstod, at billeder af angrebet var iscenesat og sagde, at stedet var blevet brugt af bevæbnede ukrainske grupper.