Rusland kommer med direkte trussel: Vil bombe Zelensky

15/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kreml vil ramme beslutningscentre, herunder i Kiev, hvis Ukraine 'bliver ved med at angribe' russisk jord.

Mest læste i dag

Det russiske militær truede onsdag med at angribe Ukraines kommandocentre i hovedstaden Kiev, hvis ukrainske tropper fortsætter med at angribe russisk territorium.

"Vi ser ukrainske troppers forsøg på at udføre sabotage og angribe russisk territorium," sagde det russiske forsvarsministerium i en erklæring. "Hvis sådanne sager fortsætter, vil de russiske væbnede styrker angribe beslutningscentre, herunder i Kiev." Det skriver DailyMail.

Truslen mod Ukraines overkommando - herunder præsident Volodymyr Zelensky - kom efter, at russiske regionale myndigheder hævdede, at der onsdag blev hørt skud i nærheden af ​​en russisk landsby i en vestlig region, der grænser op til Ukraine.

Det var ikke umiddelbart klart, hvad der skete, da myndighederne i Kursk-regionen afgav modstridende beretninger og slettede en tidligere erklæring, der sagde, at en grænsekontrol var kommet under beskydning.

"For en time siden blev der hørt skud i det tilstødende område nær landsbyen Gordeevka," lød det fra Korenevsky-distriktet i en frisk erklæring på deres Telegram-kanal. "Der var ingen tilskadekomne eller skader på vores side," tilføjede de.

Ruslands trussel kom også, da præsidenterne for Polen, Litauen, Letland og Estland rejste med tog til Kiev for at møde Zelensky. Billeder viser de fem mænd mødes i hovedstaden.

Moskva, som sendte tusindvis af soldater ind i Ukraine den 24. februar i, hvad der kaldes en 'særlig militær operation', har anklaget Ukraine for at angribe sine grænseregioner, blandt andet ved at angribe et brændstofdepot i byen Belgorod tidligere på måneden.

Kiev har enten benægtet eller forblevet vage med hensyn til, om det har indledt angreb mod russisk territorium.

Vestlige nationer har gentagne gange advaret om såkaldte 'falsk flag' begivenheder udført af russiske styrker, for at retfærdiggøre deres egne militære aktioner på ukrainsk.

 

Anbefalet til dig