Rusland med skræmmende trussel: Vil få militære konsekvenser for Europa

11/2/23 07:29

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Rusland har udsendt en skræmmende trussel om, at en beslutning kan resultere i 'militære konsekvenser for det europæiske kontinent'.

På det seneste har der været forlydender om, at Storbritannien påtænker at donere kampfly til Ukraine, så de kan forsvare landet mod russerne.

Onsdag i denne uge gentog Ukraines præsident, Volodomyr Zelensky, sin anmodning om at få kampfly. Det gjorde han, da han talte til det britiske parlament.

Den russiske ambassade i London har været hurtige til at reagere med en officiel udmelding, der indeholder en advarsel til den britiske regering.

I udmeldingen lyder det, at 'blodsudgydelserne, næste runde af eskalering og efterfølgende militære og politiske konsekvenser for det europæiske kontinent og hele kloden' vil være 'på Londons samvittighed'.

Det skriver det britiske medie Mirror.

Storbritannien har endnu ikke forpligtet sig til at levere kampfly til Ukraine, mens onsdag meddelte premierminister Rishi Sunak, at 'intet var af bordet' i hans forhandlinger med Zelensky.

Da han udtalte sig på et pressemøde, hvor også den ukrainske præsident deltog, sagde Sunak, at det at sende kampfly til Ukraine 'var en del af dialogen' mellem de to lande.

"Vi har frihed. Giv os vinger til at beskytte den," stod der på en hjelm fra det ukrainske luftvåben, som Zelensky gav til Underhuset. Ordene var efter sigende skrevet af en ukrainsk pilot.

"Jeg appellerer til jer og verden med enkle og dog vigtige ord: Kampfly til Ukraine. Vinger til frihed," sagde den ukrainske præsident i Westminster Hall ifølge Mirror.

Downing Street har bekræftet, at premierministeren har bedt forsvarsminister Ben Wallace om at undersøge, hvilke kampfly, Storbritannien potentielt kunne donere til Ukraine til deres kamp mod russerne.

Zelensky udtalte også, at uden kampfly er der risiko for 'stagnation' i konflikten med Rusland.

Boris Johnson, der var premierminister ved krigens udbrud og en nær allieret med hr. Zelensky, opfordrede Storbritannien til at give Ukraine 'værktøjerne til at afslutte arbejdet' og dermed besejre de russiske styrker.