Rusland ramt af nyt stort tab

17/4/22 07:27

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Rusland lider et nyt stort tab i krigen i Ukraine. Ifølge russiske myndigheder har de nemlig mistet endnu en general.

Krigen raser og de blodige kampe udkæmpes fortsat hver eneste dag i Ukraine. Det fører til tab på begge sider af krigen.

Senest har det først til, at endnu en russisk generel er afgået ved døden. Det har de russiske myndigheder bekræftet, da de har meddelt, at den næstkommanderende for den 8. russiske armé, generalmajor Vladimir Frolov, er blevet dræbt i kamp.

Dette skriver flere medier, herunder The Wall Street Journal.

Ganske vist har de russiske myndigheder bekræftet dødsfaldet, men de har ikke frigivet detaljer om, hvor og hvordan han Vladimir Frolov blev dræbt. Én ting er dog sikkert, og det er, at han langt fra er den første russiske soldat med høj rang, der har mistet livet, efter invasionen af Ukraine.

Washington Post skriver, at intet mindre end otte højtstående generaler har mistet livet, efter Vladimir Putin den 24. februar beordrede sine styrker til at gå ind i Ukraine. Dette tal er dog endnu ikke blevet bekræftet af de russiske myndigheder – og bliver det sandsynligvis heller ikke.

Ifølge Wall Street Journal er der en helt særlig grund til, at der er mange højtstående russiske soldater, der har mistet livet i konflikten i Ukraine. Det skyldes nemlig, at den russiske hær har et lavere antal underofficerer til at lede operationer, end det f.eks. er tilfældet i USA's hær.

Som et resultat af dette, er de højtstående generaler nødt til at være med i frontlinjen, hvor de derfor også er tvunget til at indtage mere sårbare positioner, der sætter deres liv på spil.

Derudover skriver Wall Street Journal, at der er en større andel generaler i den russiske hær, end der er i vestlige hære. Derfor er det en militær rang, der gives til flere. 

Ifølge det russiske statsmedie Ria Novosti er Vladimir Frolov allerede blevet begravet. Det skete angiveligt lørdag i Sankt Petersburg. Han var udsendt til området omkring Mariupol, og det må derfor formodes, at det var her, han mistede livet, men dette er dog ikke bekræftet.