Rusland stiller nyt ultimatum til ukrainske styrker

20/4/22 05:50

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Russiske styrker har tilbudt et nyt ultimatum til de ukrainske tropper.

Ukrainske krigere i Mariupol blev i går, tirsdag, tilbudt et nyt ultimatum om at overgive sig, selvom ikke en eneste soldat tog imod tilbuddet.

Det russiske forsvarsministerium har givet tilbuddet til dem, der befinder sig i et industrikompleks i den belejrede havneby Mariupol ifølge en Reuters-rapport.

"Ruslands væbnede styrker, udelukkende baseret på humanitære principper, foreslår igen, at krigere fra nationalistiske bataljoner og udenlandske lejesoldater indstiller deres militære operationer fra kl. 14.00 Moskva-tid den 20. april og nedlægger våben," sagde det russiske forsvarsministerium.

Et lignende tilbud var blevet fremsat, men ifølge det russiske forsvarsministerium overgav sig ikke én eneste soldat.

Russisk-støttede krigere forsøger angiveligt at storme Azovstal-stålværket i Mariupol, hvor ukrainske tropper og civile siges at holde til. Det skriver TheSun.

I et indlæg på Telegram sagde Mariupols byråd, at på trods af fordelene ved de mange russiske tropper i byen, har de stadig ikke været i stand til at overtage Mariupol.

Ukraines præsident Zelensky siger, at "situationen i Mariupol forbliver så alvorlig som muligt".

Foto: Shutterstock/Mariupol 2022

Foto: Shutterstock/Mariupol 2022

Har overtager Kreminna

Ifølge rapporter finder gadekampe sted i den østukrainske by Kreminna. Ukraine siger, at Putins styrker har overtaget kontrollen over Kreminna, som ligger i Luhansk-regionen.

Serhiy Haidai, den regionale administrator har udtalt, at fire civile i byen er døde.

Han fortæller til ukrainsk tv, at kraftig artilleriild efterlod syv boligbyggerier i flammer og målrettede et sportskompleks, hvor nationens olympiske hold træner.